Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Cseh kollégájával tárgyalt Varga Mihály

VARGA Mihály
Budapest, 2022. június 22. Varga Mihály pénzügyminiszter az expozéját tartja a Magyarország 2023. évi központi költségvetéséről szóló törvényjavaslat vitájában az Országgyűlés rendkívüli plenáris ülésén 2022. június 22-én. Varga Mihály elmondta, hogy a 2023-as büdzsé a rezsicsökkentés és a honvédelem költségvetése, ezek azok a legfontosabb gazdaságpolitikai irányok, amelyeket számokba foglaltak. MTI/Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
Varga Mihály munkaebéd keretében tárgyalt cseh kollégájával, Zbynek Stanjura pénzügyminiszterrel Budapesten - közölte a Pénzügyminisztérium (PM) hétfőn a közösségi média oldalán.
Vágólapra másolva!

A tárca felidézte: július óta Csehország tölti be az Európai Unió Tanácsának féléves soros elnökségét, ezért az egyeztetésen szó esett a cseh elnökség témáiról és az Európai Unió előtt álló főbb kihívásokról is.

A minisztérium említette a bejegyzésben az energiabiztonságot, különös tekintettel a tartalék gázkészletek finanszírozásának kérdésére, az Európai Unió új saját forrásokkal kapcsolatos egyeztetését, illetve a helyreállítási forrásokat érintő kihívásokat.

A minisztérium jelezte:

Csehország nemcsak fontos szövetségese, hanem a 6. legfontosabb kereskedelmi partnere is Magyarországnak, a kétoldalú kereskedelmi forgalom tavaly több mint 10 százalékkal bővült.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről