Betörtek egy templomba Budakalászon

illusztráció
Vágólapra másolva!
Kegytárgyakat lopott el egy budakalászi templomból egy 28 éves, munkanélküli férfi, akit a szentendrei rendőrök egy napon belül elfogtak - írta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság kedden a police.hu oldalon.
Vágólapra másolva!

Egy vagyonvédelmi cég értesítette a sekrestyést szombaton késő este, hogy a templom riasztója több jelzést adott. A helyszínen derült ki,

hogy valaki betörte az egyik ablakot, és a sekrestyéből három réz kelyhet, egy aranyozott csengőt és két réz gyertyatartót elvitt.

A kárt egymillió forintra becsülik.

A rendőrség megkereste annak az autónak a tulajdonosát, amelyet a betörés idején a közelben láttak. Ekkor látták meg az autós egyik rokonát, akinek a kezén és a lábán friss vágási sérülések voltak. Mindkettejüket bevitték a kapirányságra kihallgatásra.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

A megvágott testű gyanúsított beismerő vallomást tett. Azt mondta, a templom mellett gyalogolt, amikor eszébe jutott, hogy talál bent van a misepénzt. Felkapott egy követ, betörte a sekrestye ablakát, bemászott, összeszedte, amit tudott, majd másnap reggel 1500 forintért eladta egy ismerősének. A pénzből kiflit és kenőmájast vett.

A férfi ismerősénél megtalálták a lopott kegytárgyakat.

Ő azzal védekezett, fogalma sem volt arról, hogy a tárgyak bűncselekményből származnak. A kegytárgyakat a rendőrség visszaadta tulajdonosuknak. Eközben a szentendrei rendőrkapitányság lopás miatt indított eljárást a férfi ellen, akit azóta őrizetbe vettek és kezdeményezték a letartóztatását. Most azt vizsgálják, ez volt az egyetlen betörése, vagy máskor is követett el hasonló bűncselekményeket.