Kis híján megöltek egy férfit a nyílt utcán Budapesten

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 20 éves budapesti lakossal szemben.
egy kamera rögzítette a brutális támadást
Vágólapra másolva!
A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy erőszakos bűncselekmények miatt korábban már többszörösen büntetett 21 éves férfival szemben, aki tavaly nyáron egy józsefvárosi szórakozóhely előtt részegen agresszíven viselkedett, majd kegyetlenül bántalmazott egy arra járó, őt békíteni próbáló férfit.
Vágólapra másolva!

Ahogy korábban írtuk, tavaly nyáron, 2021. július 10-én este a fiatal támadó a barátaival és a rokonaival egy zártkörű születésnapi bulin volt egy 8. kerületi szórakozóhelyen. Miután a hely bezárt, a részeg fiatal az utcán, egy félreértésből adódóan összeveszett a társaság két tagjával, akikkel össze is verekedett. Egy 36 éves férfi éppen arra sétált az egyik ismerősével. Látta a verekedést és közbelépett. Megpróbálta elérni, hogy hagyják abba és béküljenek ki.

Ettől a fiatal férfi olyan dühös lett, hogy rövid vita után ököllel rátámadt.

A fejét ütötte, amitől áldozata a földre esett, és elvesztette az eszméletét. Ennyi nem volt neki elég, nem hagyta abba. Földön fekvő, védekezésre képtelen áldozatára is rátámadt.

Ököllel, nagyon erősen ütötte a fejét és többször meg is taposta.

A támadást a támadó társasága és az áldozat ismerőse is próbálta leállítani. A támadó áldozata ismerősét is megpróbálta megütni, aki elszaladt, ő pedig megkergette. Kis idő múlva a fiatal férfi visszatért a még mindig eszméletlen, földön fekvő áldozatához és folytatta, amit elkezdett.

egy kamera rögzítette a brutális támadást Forrás: Police.hu

Megint nagyon erősen megütötte és bele is rúgott a testébe.

Csak azután fejezte be a kegyetlen bántalmazást, hogy arra járt két szolgálaton kívüli rendőr és közbelépett. A "bátor" támadó ekkor elmenekült a helyszínről. Az áldozat a kirívóan súlyos és kitartó bántalmazás során életveszélyesen megsérült, csak azért nem halt meg, mert gyorsan szakszerű és orvosi ellátáshoz jutott. Az ügyben nyomozás indult az akkor 20 éves támadóval szemben.

A Fővárosi Főügyészség a büntetett előéletű, 21 éves férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletével vádolja,

amiért vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban annak megállapításával, hogy feltételesen se engedjék ki a rácsok mögül. A fiatal most is börtönben van egy másik ügy miatt. A támadásról közzétették a felvételt, amit feltehetően egy arra járó autós készített:

Az Ügyészség hivatalos Youtube csatornáján pedig egy másik olyan felvétel is látható, amely az ügyhöz kapcsolódik. A támadó kilép a szórakozóhelyről a támadás előtt: