Erőszakkal kényszerítettek prostitúcióra egy kiszolgáltatott helyzetben lévő terhes nőt Pesterzsébeten

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Fegyházbüntetés várhat arra a házaspárra, és imerősükre, akik pesterzsébeti lakásukban veréssel és fenyegetéssel kényszerítettek prostitúcióra egy gondnokság alatt álló terhes nőt, és az összes általa keresett pénzt elvették tőle.
Vágólapra másolva!

A 35 éves férfi és 29 éves felesége egy XX. kerületi házban élt. Ismerősük, Egy 33 éves nő, aki prostituáltként dolgozott, a házaspártól bérelt egy lakrészt a XX. kerületi ingatlanban, ahol a vendégeit fogadta.

A házaspár 2016 környékén ismerkedett meg egy cselekvőképességet korlátozó gondokság alatt álló nővel, akit a férfi testvére mutatott be nekik.

A nő ezután évekig rendszeresen ellátogatott a házaspár XX. kerületi házába azért, hogy a férfi testvérével találkozzon. A kapcsolatuk azonban 2019. évben megszakadt.

2019 májusában a nő a gondnoka számára is elérhetetlenné vált, ezért bejelentést tett a rendőrségen, akik körözni kezdték a nőt. A házaspár női tagja, és a velük lakó nő 2019 novemberében a VIII. kerületben találkozott a nővel, majd kihasználva a lehetőséget, beültették egy autóba és a pesterzsébeti lakásba vitték.

Ezután a nő

kiszolgáltatott helyzetével visszaélve, erőszakkal és fenyegetéssel prostitúcióra kényszerítették. Ehhez regisztrálták egy szexuális szolgáltatást kínáló internetes oldalon,

ahova fotókat töltöttek fel róla, és szőke póthajat is készíttettek neki. A hirdetésre jelentkező

ügyfelekkel minden esetben a házaspár, illetve ismerősük egyeztettek időpontot, ők szabták meg az árat és ők vették át a pénzt az ügyfelektől, amit ezután elköltöttek.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

Amikor a nő ellenkezni próbált, és közölte, hogy nem akarja folytatni a szexmunkát,

megverték, és mivel terhes volt, azzal fenyegették, hogy elveszik a gyerekét. Emellett folyamatosan felügyelték és ellenőrizték, elvették az iratait, a telefonjából kivették a SIM kártyát, rázárták az ajtót,

és soha nem hagyták egyedül a lakásban.

A nő 2019. december 11-én végül az egyik vendégétől kért segítséget, elmondta neki a valós nevét és azt, hogy kényszerből dolgozik prostituáltként. A férfi bejelentést tett a rendőrségen.

A házaspár ezután még aznap inaktiválta a nő profilját az interneten, majd a nőt kocsival Szabadegyházára vitték, ahol magára hagyták.

A Fővárosi Főügyészség a banda mind a három tagja ellen vádat emelt.