Csak az önkormányzat nem látja, hogy veszélyes az óbudai csúszdapark - videó

Az óbudai csúszdapark
Vágólapra másolva!
Az önkormányzat helyett lelkes apák próbálják biztonságosabbá tenni a III. kerületi csúszdaparkot. Az önfeledten futkározó gyerekek nyomában járnak a szülők, nehogy valami komoly baleset történjen.
Vágólapra másolva!

Gyakran hónapokra lezárják a parkot, ha eltörik vagy meghibásodik valami, de

azokat a szülők szokták megjavítani végül, mert tudják, hogy más helyettük nem teszi meg.

A balesetveszélyt okozó játszótéri eszközök hiányosak, de már a földön lévő burkolat is leamortizálódott. Az esést tompító gumitéglák ugyanis felpöndörödtek.

– Mi gyakran járunk ide, mert a gyerekek nagyon szeretik, de mindig itt vagyok a közelükben, nehogy valami baleset történjen.

– idéz a Bors egy háromgyermekes anyukát.

Egy III. kerületi zárt Facebook-csoportban is panaszkodtak a helyi lakosok a játszótér balesetveszélyes állapotára. „A múltkor egy léc hiányzott a középső csúszdáról, két hónapig volt úgy hagyva, lezárva.. (amire amúgy tesznek a gyerekek nyilván.. ráadásul lentről anyuka, apuka ugye nem látja, hogy fent le van zárva, mert balesetveszélyes és simán csúszott le mindenki... De szerintem egy ügyes apuka csinálta meg végre..." – írta az egyik hozzászóló.

Cikkünk megjelenése után a III. kerületi önkormányzat azzal kereste meg az Origót, hogy a felelősség a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzaté, az ő hatáskörük az ügy.