Több rendőrre is rátámadt egy örjöngő, részeg, borsodi nő

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
Hivatalos személy elleni erőszak, könnyű testi sértés, valamint becsületsértés miatt emelt vádat a 40 éves nő ellen a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a Tiszaújvárosi Járásbíróságon.
Vágólapra másolva!

Az alkoholfogyasztáshoz kapcsolódó bűncselekmények miatt korábban már elítélt nővel szemben az elmúlt fél évben többször is intézkedni kellett a rendőröknek, akik ellen több bűncselekményt is elkövetett.

Forrás: Origo

Először 2021 novemberében kértek rendőri segítséget a nő zavart magatartása miatt. A rendőrök mentőt hívtak hozzá a pszichiátriai és alkohol problémái miatt. Intézkedésük során a nő ingerült lett és a helyszínen lévő rendőröket trágár szavakkal illette, káromkodva szidta. Többször is felszólították, hogy ne sértegesse őket, mert fel fogják jelenteni, de a nő csak folytatta.

Továbbra is trágárul szidta őket, még akkor is, amikor a mentők megérkeztek.

Idén márciusban a nőt garázdaság gyanúja miatt vitték be a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra. KIhallgatása során a megint részeg gyanúsított ismét szidta a szabálysértési eljárás vezetőjét, majd a jegyzőkönyv aláírásának megtagadása miatt alkalmazott hatósági tanút is megfenyegette.

Amikor a nőt őrző rendőr közbelépett, ő ráfogott a kezére és a kézfejébe mélyesztette körmeit.

Hiába szólították fel, hogy hagyja abba, a nő folytatta. Rugdosni kezdte a rendőr lábát. Azután is folytatta, miután az úgynevezett "testi kényszer" alkalmazásával lenyomták a földre. Amikor pedig elvezették,

beleharapott az egyik rendőr hasába,

de mivel a rendőrruha vastag, áldozata nem sérült meg. A lábon rúgott rendőr nyolc napon belül gyógyuló, a lábszárán 23 centiméteres vonalszerű sebzéses, a kézfején pedig több felszínes hámhorzsolásos sérülést szenvedett. A nyomozó ügyészek börtönben látnák a letartóztatás alatt álló nőt a hivatalos személy elleni erőszak, a könnyű testi sértés és a becsületsértés miatt.