Kövér László: Zalakaros fejlődése igazi sikertörténet

KÖVÉR László
Zalakaros, 2022. július 14. Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Zalakaros várossá nyilvánításának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Karos Korzó rendezvénytermében 2022. július 14-én. MTI/Varga György
Vágólapra másolva!
Zalakaros életében a várossá válás óta eltelt huszonöt esztendő kiemelkedő sikertörténet - jelentette ki a fürdőhelyéről nemzetközileg ismertté vált kisváros jubileumi ünnepségén az Országgyűlés elnöke.
Vágólapra másolva!

Kövér László ünnepi beszédében úgy fogalmazott: a sikertörténetet - amelyben mint cseppben a tenger, benne van Magyarország elmúlt negyed százada - a zalakarosi polgárok írták a hitükkel, akaratukkal és munkájukkal.

Azt mondta,

Zalakaros és Magyarország történetében felismerhető az az európai sikertörténet is, amely a második világháború pokoli szenvedései után békét, biztonságot, szabadságot és jólétet teremtett, az európai nemzeti államok demokratikus együttműködésén alapult.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Zalakaros várossá nyilvánításának 25. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Karos Korzó rendezvénytermében. Forrás: MTI/Varga György

Mindez ma súlyos veszélybe került, de nem engedhetjük elrontani sikereinket sem Zalakaroson, sem Magyarországon, sem Európában - tette hozzá a házelnök.