Egyik barátját halálra verte, a másikat életveszélyesen megsebesítette egy tatabányai férfi

rendőrszalag, rendőrség
Vágólapra másolva!
A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy férfi néhány nap különbséggel brutálisan megverte két barátját. Az egyik nem élte túl a támadást.
Vágólapra másolva!

Az ítélet szerint 2021. március 12-én egy részeg férfi összeveszett az egyik, szintén részeg barátjával. A vita oka az volt, hogy a barátja nem a kaput használta, hanem a kerítésen mászott be a férfi tatabányai telkére, amitől a házigazda nagyon ideges lett. A vita elfajult.

A férfi egy fejszenyéllel, közepes erővel kétszer megütötte barátja fejét, majd a mellkasát és a sípcsontját is.

Az áldozatnak eltört a koponyacsontja és bevérzett az agya, vagyis életveszélyes állapotba került.

Forrás: Origo

Nem sokkal ezután, 2021. március 27-én a férfi egy másik barátjával ivott a tatabányai telken. A részeg barátja engedély nélkül vitte el a férfi autóját, amit összetört. Visszament a telekre, elmondta a férfinak, hogy mi történt az autójával, aki ezen felháborodott és erre a barátjára is lecsapott.

Többször ököllel megütötte áldozata arcát, majd az előző támadáshoz is használt fejszenyéllel és megint közepes erővel mindkét lábszárát eltalálta.

Az ütésektől a férfi hanyatt esett, a feje a talajhoz csapódott. Nála koponyaűri vérzést és úgynevezett traumás agyvizenyőt állapítottak meg a kórházban, ahol pár nappal aztuán, hogy bekerült, meg is halt. Nem csak a támadás következményei okozták a halálát a szakértők szerint. Ennek a férfinek korábban volt egy balesete, amelyben agylágyulás alakult ki nála és intravénás drogfogyasztó is volt.

A Tatabányai Törvényszék a 2022. június 29-én kihirdetett ítéletében a férfit halált okozó testi sértés és életveszélyt okozó testi sértés miatt öt és fél év örtönbüntetésre ítélte és hat évre a közügyektől is eltiltotta. A támadót az előkészítő ülésen ítélték el, mert beismerő vallomást tett és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a férfi és védője enyhítésért fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott büntetés szükséges. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!