Részegen, bedrogozva okozott halálos balesetet egy férfi Nagycserkesznél

Vágólapra másolva!
Egy férfi két barátjával tartott hazafelé egy szórakozóhelyről. Útközben átvette a vezetést az egyiküktől, mert az lesodródott az útról. Később túl gyorsan ment, ezért lecsúszott az útról és nekiment egy fának. Az egyik barátja ekkor kirepült az autóból és belehalt a sérüléseibe. A férfi és a társa ezek után azt is letagadta a rendőröknek, hogy a barátjuk velük volt.
Vágólapra másolva!

A vezetéstől már korábban ittas vezetés miatt eltiltott férfi februárban, az egyik éjjel a 17 éves társával és 25 éves ismerősével Tiszavasváriba mentek szórakozni, ahol a férfi és a fiatal társa is alkoholt ivott. Hazafelé az ismerős vezette az autót, mert neki volt jogosítványa és nem ivott alkoholt.

A 36-os úton hajtottak, amikor Nagycserkesz közelében az ismerős lesodródott az útról, ezért a férfi átvette tőle a kormányt.

Az ismerős átült az anyósülésre, a biztonsági övet egyikük sem kötötte be.

Nagycserkeszen keresztül Bujra tartottak, a férfi a megengedett sebességhatár felett, 100 km/h sebességgel hajtott. Emiatt, valamint a részegsége miatt a kocsi megcsúszott a nedves aszfalton, áttért a szemközti sávba majd árokba hajtott és nekicsapódott egy fának.

Az ismerős kirepült az ablakon és olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

Forrás: Ügyészség.hu

A férfi és a társa megúszták 8 napon belül gyógyuló sérülésekkel. Amikor kimásztak a kocsiból, megállt ott egy másik autós, aki érdeklődött a sérülésekről és a balesetről.

A férfi és a 17 éves társa meg sem említették az ismerősüket, a másik sofőr viszont észrevette.

Mentőt akart hívni, de a férfi agresszívan lebeszélte róla. Emiatt a sofőr visszaült a kocsijába és onnan hívott segítséget. A mentősöknek ő mutatta meg, hol történt a baleset. A férfi és a társa addigra már elindultak Nyíregyháza felé, nagyjából 300 méterrel arrébb fogták el őket a rendőrök.

Először azt is tagadták, hogy balesetük volt, és azt is, hogy az ismerősük velük volt.

Később már azt állították, hogy az ismerősük vezette a kocsit.

A férfi részeg volt a baleset idején, és kábítószert is kimutattak a szervezetében.

Az ügyészség halált okozó ittas vezetéssel, segítségnyújtás elmulasztásával és kábítószer birtoklással vádolja a férfit. Azt javasolják, hogy ha beismerő vallomást tesz és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a bíróság ítélje 6 év börtönbüntetésre és tiltsa el a vezetéstől. A 17 éves társát segítségnyújtás elmulasztásával vádolja az ügyészség, ő felfüggesztett fogházbüntetést kaphat, ha beismerő vallomást tesz.