Tolatás közben letört egy vasúti sorompót egy debreceni férfi

A Debreceni Járási Ügyészség közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki későn vette észre a vasúti átjáró utáni útszakaszon történő felújítási munkálatokat, ezért visszatolatott a vasúti átj
tolatás közben törte le a sorompót a debreceni férfi
Vágólapra másolva!
Közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki későn vette észre a vasúti átjáró utáni útfelújítást, ezért visszatolatott a vasúti átjáróba, és közben letörte a sorompó csapórúdját.
Vágólapra másolva!

2021. július 16-án 11 óra körül Debrecenben egy férfi autóval áthaladt egy dupla vasúti sínpárat keresztező vasúti átjárón.

Ekkor vette észre, hogy közvetlenül az átjáró után építési munkálatok folynak és az utat szalaggal elzárták.

Megállt a kocsival. Úgy döntött, hogy nem előre, hanem inkább visszamegy abba az irányba, ahonnan érkezett.

Tolatni kezdett és ráhajtott a vasúti átjáróra.

Közben megint nem vett észre valamit. Ezúttal azt, hogy időközben az átjárót biztosító fényjelző készülék tilos jelzésre váltott és a félsorompó vízszintes helyzetbe került.

A kocsi etörte a csapórudat, amivel közel 30 ezer forint kárt okozott a vasúttársaságnak.

tolatás közben törte le a sorompót a debreceni férfi Forrás: Magyarország Ügyészség

A férfi többszörös KRESZ szabályszegő magatartásával veszélyeztette a közlekedés biztonságát. Az ügyben a nyomozást a Debreceni Rendőrkapitányság folytatta le. A Debreceni Járási Ügyészség a bűncselekmény elkövetését beismerő férfi ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészek a vádiratban indítványozták, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül szabjon ki rá pénzbüntetést és a vasúttársaság polgári jogi igényét utasítsa egyéb törvényes útra.