Nyilvános ünnepi rendezvényen ölt egy férfi Polgáron

ököl illusztráció
ököl illusztráció
Vágólapra másolva!
Büntetésének súlyosítását indítványozta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség annak a 38 éves férfinek, akit a Debreceni Törvényszék emberölés és más bűncselekmények miatt többszörös visszaesőként 24 év fegyházra ítélt. A férfi Polgáron az utcán, egy nyilvános rendezvényen késelte halálra volt élettársa új barátját.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt korábban írtuk, egy férfi 2015-től együtt élt barátnőjével Polgáron, akitől két gyereke született. Egyikőjük sem dolgozott rendszeresen, csak alkalmi munkáik voltak, és emiatt rossz anyagi körülmények között éltek. Pénzügyi gondjaik megoldása céljából közösen úgy határoztak,

hogy a nő prostitúcióval tesz szert rendszeres jövedelemre.

Előfordult, hogy nem volt hozzá kedve, ilyenkor a férfi megverte, így kényszerítette a szexuális szolgáltatásra.

2019 májusában a nő beleszeretett az egyik alkalmi partnerébe és a gyerekeivel együtt hozzá költözött.

Amikor a férfi ezt megtudta, a közösségi oldalakon rendszeresen fenyegetni kezdte őket. Egyre féltékenyebb lett, és idővel már azzal is fenyegetőzött, hogy megöli a volt élettársa új párját. 2019. augusztus 2-án a férfi Polgáron az utcán meglátta volt élettársát. Odament hozzá és a

hajánál fogva lerántotta a bicikliről az asszonyt, majd többször fejbe vágta ököllel.

Augusztus 19-én este Polgár főterén rendezvény volt, amelyen részt vett volt élettársa, és családja. A férfi is kiment a térre, és magával vitt egy kést. A mobiljával élőben közvetítette, hogy mit tesz, közben arról beszél, hogy megöli volt barátnője élettársát. Amikor meglátta kiszemelt áldozatát,k ráugrott, amitől mindketten a földre estek és ott összeverekedtek.

Egyszer csak féltékeny férfi késsel megszúrta riválisát a derekán és a nyakán.

Az áldozat olyan súlyosan megsérült, hogy mire a kórházba értek vele, meghalt.

Az ügyészek a többszörösen visszaeső férfi ellen emberölés és súlyos testi sértés miatt emeltek vádat és a kezdetektől azt javasolták, hogy kapjon életfogytigalant. A Debreceni Törvényszéken viszont ennél enyhébb ítélet született: 24 év fegyházat kapott, ami ellen az ügyészek fellebbeztek. A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség - a vádhatóság fellebbezésével azonosan - a férfi bütetésének súlyosítását indítványozta. Mivel korábban erőszakos személy-, és vagyon elleni bűncselekmény elkövetése miatt már ült börtönben, büntetése sem tettével, sem többszörös visszaesői személyének társadalomra veszélyességével nem arányos álláspontjuk szerint. Az ügyészségi és védelmi fellebbezéseket a Debreceni Ítélőtábla bírálja el.