Börtönbe is becsempészte a drogot egy díler banda

Vágólapra másolva!
Új pszichoaktív anyagok terjesztői, illetve vásárlói ellen emeltek vádat Komáromban. Közülük két férfi a börtönből irányította azt a két nőt, akik terjesztették a bódító hatású anyagokat.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a két börtönbüntetését töltő férfi egyike

a börtönben interneten Kínából és Hong-Kongból új pszichoaktív anyagot, majd felhívta az élettársát, aki 2019-2020 között szlovákiai postákon felvette, majd Magyarországra behozta, és több hazai címre feladta a drogot.

Egy részét annak a nőnek továbbította, akinek fia szintén börtönben volt. Ez a nő amint megkapta a csomagokat, tovább osztotta az anyagot, és a fia által megadott címekre, és a börtönbe is eljuttatta. Ennek egyik módja volt az, hogy az anyagot

alkoholban, sebbenzinben, vagy acetonban feloldotta, majd az oldatot újságlapokba itatta, és a szárítást követően az újságlapokat postán küldte be a címzetteknek.

Forrás: Police.hu

A vádirat szerint egy harmadik férfi vett az egyik letartóztatott nőtől, társként vele volt egy negyedik férfi is. A rendőrök 2020. június 20-án

Majk közelében ellenőrizték a negyedik férfi autóját, és a benne lévő kábítószert lefoglalták.

Egy harmadik nő 2019. októbere és 2020. szeptember 30-a között

legalább 27-szer vett a bandától kábítószert.

Az ügyészség indítványozta, hogy a két irányító férfit és a két letartóztatott nőt ítéljék börtönre, és vagyonelkobzásra, a harmadik férfit felfüggesztett börtönre és vezetéstől eltiltásra, a harmadik nőt pedig szintén börtönre.