Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Józsefvárosban a Soros-modell ugyan elbukott, de Pikóék a Pride-on folytatják

Pikó András, Soros György
Vágólapra másolva!
A Soros-féle szervezetek gőzerővel készültek a 2022-es választásokra. Két vereség után most Pikó Andrásék és a különböző LMBTQ-szervezetek képzésekkel folytatják az emberek érzékenyítését - írja legújabb írásában a Tűzfalcsoport.
Vágólapra másolva!

A Közélet Iskolája közösségi oktató- és kutatóközpontot 2014-ben alapította Udvarhelyi Tessza, Dósa Mariann és Szabó Diana. Manifesztójuk szerint a Közélet Iskolája célja a "demokratikus kultúra fejlesztése és a kirekesztett emberek társadalmi részvételének elősegítése", mégpedig többek között "az állampolgári részvételhez szükséges RADIKÁLIS tudás termelésével".

Udvarhelyi Tessza Fotó: Szabó Gábor - Origo

Négy alaptevékenységük az oktatás, a kutatás, a stratégiai tervezés és könyvkiadás.

A Közélet Iskolája, vagyis annak irodája fizikailag az Aurórában található, itt tartják legtöbb képzésüket. Abban az Aurórában, amely számos Soros-fiókszervezet részére biztosít irodát, és amelyet a józsefvárosi jegyző ideiglenesen be is záratott, mivel kábítószer-terjesztőket találtak a szórakozóhelyen.

Az Auróra biztosított teret egyébként a 2017-es józsefvárosi időközi képviselőválasztási kampánynak, amelyet szintén Udvarhelyi Tessza vezetett: itt zajlott az eredményváró, és a kampányértékelő is. Az Auróra hivatalos támogatói között ott van a Nyílt Társadalom Alapítvány, partnerei között pedig ott találjuk a Szivárvány Missziót, az Alternatíva Alapítványt és a Budapest Pride-ot is.

Saját bevallásuk szerint évek alatt rengeteg közélet iránt érdeklődő ember, civil szervezet és aktivista csoport vett részt a képzéseiken. A tavalyi évben nagyjából 1000 embert láttak vendégül 120 különböző szervezetből, és minden évben igyekeznek többeket bevonni. Általában havi két oktatási alkalmuk van különféle témákban, jelenleg összesen 15 féle programot kínálnak.

A baloldali pártok fölött álló Soros-hálózat nagy erőkkel készült a 2022-es választási kampányra. A már kiképzett és kipróbált emberek most havonta tartanak képzéseket a tüntetések, a polgári engedetlenségek, illetve a törvénysértő cselekedetek mibenlétéről. A Pikó András által vezetett VIII. kerületből szervezték a 2022-es kampányra készülő csapatokat. Az „akció- és kampányszervezés" című képzés például arra készítette fel a részvevőket, hogy megtudják, milyen egy jó:

  • sajtótájékoztató,
  • flashmob,
  • performasz,
  • tüntetés.
Pikó András és Soros György Forrás: MTI - AFP

Ez a felkészítő is olyanoknak szólt, akik érdeklődnek a „társadalmi igazságosságért, a valódi demokráciáért, a környezet védelméért, a helyi lakosok vagy munkavállalók jogaiért vagy bármely kisebbségi csoport érdekeiért dolgoznak. Előnyben részesülnek azok, akik maguk is valamelyik hátrányos helyzetű csoport tagjai."

Ezt a képzést is Pikó András kampányfőnöke, Udvarhelyi Tessza és Homoki Andrea tartotta. Homoki korábban történelmi ideológiai kérdésekben is exponálta magát. Az Eleven Emlékmű- az én történelmem önkéntes aktivistájaként tiltakozott a székesfehérvári Hóman Bálint szobor ellen. Érdekesség, hogy Hóman Bálint szobra ügyében még maga a korábbi amerikai elnök is megszólalt, tehát igazolódnak azok a felvetések, amelyek szerint az itthoni Soros-hálózat erős amerikai segítséget is remélhet.

Bár sajtóhírek szerint a Fidesz jelöltje, Gondos Judit kétharmados győzelmet aratott baloldali ellenfele felett a VIII. kerület időközi önkormányzati választásán a városrész 5. számú választókerületében, semmi jel nem utal arra, hogy ez megtörné a Közélet Iskolája lendületét.

A következő nagyszabású programjuk keretében, a Szerveződj! társasjátékban a résztvevők több körön keresztül különböző állampolgári szerveződések bőrébe bújhatnak, és minden körben egy újabb társadalmi ügyért állhatnak ki közösen.

Elmondásuk szerint a játék történetmesélésen alapul, ezért "játék közben nyugodtan elengedhetitek a fantáziátokat és megvalósíthatjátok a legkreatívabb kampányt!"

"A játék során a résztvevők egy-egy alulról szerveződő csoport bőrébe bújva különböző ügyekért állnak ki és építenek köré érdekvédelmi kampányt kártyák segítségével. Az ügyek társadalmi kérdések széles skáláját fedik le a lakhatási jogoktól az egészséges és élhető környezethez való jogon át az LMBTQ+ közösség jogegyenlőségéig."

Gyuri bácsi követőit a Józsefvárosban tehát szemlátomást még két hatalmas politikai pofon sem tudja megállítani.

Ahogy korábban fogalmaztak: „Ha a civil csoportoddal tervezed, hogy indulnátok a választásokon először vagy újra, esetleg (...) választásokon szeretnél alulról jövő kampány szervezni, itt a lehetőség!" – írták, nem titkolt szándékkal a szervezők.

A fenti és jövőbeni képzések leiratait, programjait olvasva teljesen érthetetlen, hogy egy civilként öndefiniált szervezet miért tart ennyi politikai jellegű képzést, hacsak nem azért, mert permanensen Pikóék és a baloldal mellett aktív politikai kampányt szeretne folytatni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről