Több száz migráns akart bejutni Magyarországra csütörtökön

Vágólapra másolva!
Csütörtökön több száz migránst akadályoztak meg a hatóságok abban, hogy bejussanak az országba, hat embercsempész ellen pedig eljárást indítottak.  
Vágólapra másolva!

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 26 esetben összesen 145 migránst fogtak el Bácsbokod, Kisszállás, Hóduna, Budzsak, Hercegszántó, Vaskút, Kiskunfélegyháza, Kelebia, Homorúd, Tompa és Csikéria területén.

Csongrád-Csanád megyében a rendőrök összesen 371 migránst fogtak el Ásotthalom, Mórahalom, Zákányszék, Üllés, Bordány, Szatymaz, Ruzsa, Röszke és Szeged területén.

Győr-Moson-Sopron megyében 6 alkalommal, Sopronhorpácsnál, Hegyeshalmon, Kópházánál, Sopronkövesd és Nagycenk külterületén 73; Pest megyében 1 alkalommal, Inárcsnál 9; Komárom-Esztergom megyében 2 alkalommal, Tatánál és Ácsnál 26; Baranya megyében 1 alkalommal, Mohács külterületén 4; és Budapesten, 2 alkalommal, a VI. és a X. kerületben 16 migránst fogtak el.

Forrás: Police.hu

A migránsok között türkmén, palesztin, algériai, szír, iraki, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, líbiai, pakisztáni, szomáliai és török is volt, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök ezért visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 10, Csongrád-Csanád megyében 12 esetben összesen

383 főt akadályoztak meg abban, hogy belépjenek az országba. Tiltott határátlépés miatt embert 6 embert fogtak el, 6 esetben embercsempészés és 1 alkalommal közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás

- írja a Police.hu.