Drogot árult kisgyerekeknek, majd sokkolóval és bicskával fenyegette őket Jánoshalmán

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Vádat emeltek minősített zsarolás, aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés és kábítószer-birtoklás miatt egy férfi ellen, aki Jánoshalmán kiskorú vevőinek „kristály" néven ismeretlen összetételű, kábító hatású anyagot árult, majd a vételár hátralékát sokkolóval és bicskával kényszerítette ki.
Vágólapra másolva!

A jánoshalmai férfi 2021-ben „kristály" néven ismeretlen eredetű és összetételű kábító hatású anyagot árult kiskorú ismerőseinek a lakásán, illetve a parkokban és buszmegállókban is. Gyakran előfordult, hogy vevői adósok maradtak a vételárral, ilyen esetekben

a vádlott erőszakkal és fenyegetéssel kényszerítette ki a mielőbbi fizetést a gyermekkorú sértettektől, akiket folyamatosan félelemben is tartott.

Egyik kiskorú vevőjét 2021 nyarán egy közeli erdőbe hívta el, ahol pénzt vagy műszaki cikket követelve egy sokkolót szegezett a nyakához.

A megfélemlített kiskorú először egy házimozirendszert hozott el otthonról, később a férfi további fenyegetésére még több értéket vitt el neki.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Egy másik vevőjétől a vasútállomás mosdójában bicskával akarta behajtani tartozását, majd ököllel arcon is ütötte.

Harmadik kiskorú áldozatát dühében a bordáján, hasfalán és bal combján bántalmazta sokkolóval.

A férfi attól sem riadt vissza, hogy a nem létező tartozás megadását bicskával fenyegetve követelje korábban bántalmazott áldozatától, aki ennek hatására egy LCD-tv-t hozott el otthonról.

A kiskunhalasi rendőrök 2021 októberében elfogták a férfit, akiről kiderült, hogy előzőleg „kristályt" fogyasztott.

Az ügyészség a különös visszaesőnek számító férfit többrendbeli minősített zsarolás és aljas indokból elkövetett könnyű testi sértés bűntettével, valamint kábítószer-birtoklás vétségével vádolja, és ezért végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Az elfogása óta letartóztatásban lévő vádlott ügyében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Címlapi képünk illusztráció!