Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Meg fogjuk b...ni a szádat, ha pofázni mersz! - több jobbikos is megfenyegethette az áldozatot

Vágólapra másolva!
Szilágyi György, volt Jobbik alelnök élettársát többször is megfenyegették, sőt fizikai erőszakot is ígértek neki, ha a tervezett megerőszakolásáról bárkinek bármit elmondana. Mint ismert, a múlt héten derült ki, hogy a Jobbik vezetői, köztük Jakab Péter hónapokig elhallgatták, hogy a párt egyik tavaly decemberi rendezvényén meg akarták erőszakolni a 24 éves nőt. Amennyiben mindez bebizonyosodik már nemcsak nemi erőszak, hanem zsarolás, fenyegetés miatt is bíróság előtt kell felelniük a Jobbik politikusainak. 
Vágólapra másolva!

A Bors információi szerint a megkezdődött nyomozás során máris újabb információk derültek ki a nagy vihart kavart jobbikos nemi erőszak ügyében.

Az áldozatot többen is megfenyegették, hogy ne merjen feljelentést tenni.

Ez adhat magyarázatot arra, hogy az erőszakos nemi közösülést elszenvedő hölgy miért csak jóval a történtek után mert a hatóságokhoz fordulni.

Korábban már az is felmerült, hogy Jakab Péter legfőbb politikai szövetségese, a 91 fantomszervezetet alapító Földi István sajátos politikai játszma részeként "alkalmazta" a történeteket. A pártelnök asszisztálásával politikai ellenlábasuknak, Szilágyi Györgynek akartak üzenni élettársa megerőszakolásával, egy, a szicíliai maffiában szokásos kegyetlen módszert alkalmazva.

Ezt bizonyíthatja a büntetőeljárásban, hogy Szilágyit mondvacsinált eszközökkel távol tartották a helyszíntől, hogy az előre kitervelt nemi erőszakra sor kerülhessen.

Jakab Péter és haverja Földi István, aki meg akarta erőszakolni Szilágyi György élettársát Forrás: Origo

Ráadásul a legfrissebb információk szerint az áldozatot többször is megfenyegették, sőt fizikai erőszakot is "beígértek" neki, ha a történtekről bárkinek bármit elmondana. Amennyiben mindez bebizonyosodik már nemcsak nemi erőszak, hanem zsarolás, fenyegetés miatt is bíróság előtt kell felelniük a Jobbik politikusainak. Az elkövetők, akik Földi István és Jakab Péter szűkebb környezetéhez tartoznak büntetőjogi kifejezéssel élve "súlyos hátrányokat helyeztek kilátásba, amelyek alkalmasak voltak arra, hogy a megfenyegetettben komoly félelmet keltsenek".

Ezek a fenyegetések, telefonhívások, melyekre közvetlenül a nemi erőszak után került sor, azt is cáfolhatják, hogy Jakab Péter és a Jobbik más politikusai nem tudtak a bűncselekményről.

Az üggyel kapcsolatos iratok azt is rögzítették, hogy milyen alpári kifejezésekkel próbálták megfélemlíteni az áldozatot. A Jobbik egyik neves politikusa a hivatalos jegyzőkönyvek szerint szó szerint ezt mondta neki:

Miután az áldozat erre kinyomta a telefont, sorozatosan újabb hívásokkal próbálták megfélemlíteni. Jobbikos politikusok közvetlen hozzátartozói is részesei voltak a sorozatos fenyegetéseknek. Többször is közölték az erőszakos nemi közösülést elszenvedő hölggyel, hogy

Szexuális erőszakolási botrány

A Jobbik gigantikus választási bukását követően múlt héten újabb botrány tört ki a pártban. Tavaly decemberben a párt csapatépítő disznótort tartott a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Ököritófülpösön, ahol Szilágyi György volt országgyűlési képviselő, a Jobbik egyik alelnökének élettársát megpróbálták megerőszakolni. A Jobbik egyik vezető politikusa, aki korábban polgármester is volt, becsalta az áldozatot egy szobába, míg egy másik jobbikos politikus kívülről rájuk zárta az ajtót. Az áldozatnak egyébként utólag lett gyanús, hogy Szilágyi Györgyöt külön kérése ellenére sem hívták meg az ököritófülpösi rendezvényre. Persze Jakab minden eszközzel megpróbálta letagadni a szexuális erőszakolási botrányt.

A hatalmas botrány és választási bukás ellenére a küldöttek újraválasztották május 7-én Jakab Pétert Stummer János ellenében. Az elnökválasztást követően május 10-én kilépett Stummer a Jobbikból. „Jakab Péter és szűk környezetének politikáját és vezetési gyakorlatát eddig is távolságtartással kezeltem, a továbbiakban viszont nem kívánok közösséget vállalni vele". Azóta Stummer azt mondta: a Jobbikot az elmúlt években nem Jakab irányította, hanem a szűk köre, akik úgynevezett tanácsadókból álltak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről