Vágólapra másolva!
A rendőrök május 25-én 0 óra és 24 óra között összesen 571 migránst tartóztattak fel, és 335 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan lépjen be Magyarország területére. Emellett 8 embercsempész ellen pedig indítottak eljárást. 
Vágólapra másolva!

A Bács-Kiskun megyei a rendőrök 19 esetben összesen 168 migránst tartóztattak fel Kiskunmajsa, Kelebia, Katymár, Bátmonostor, Nagybaracska, Csikéria, Tompa, Budzsak, Gara és Hercegszántó területén. Csongrád-Csanád megyében a rendőrök 45 esetben összesen 351 migránst fogtak el Öttömös, Kübekháza, Szatymaz, Ruzsa, Röszke, Szeged, Ásotthalom és Mórahalom közigazgatási területén. Győr-Moson-Sopron megyében 3 alkalommal, Jánossomorján, Földszigetnél és Fertőszentmiklósnál 32; Pest megyében 3 alkalommal, Inárcsnál, Szigetszentmiklósnál és Törökbálinton 11; Vas megyében 1 alkalommal, Szombathelyen 2; Baranya megyében 1 alkalommal, Újmohács külterületén 2; és Budapesten 2 alkalommal, a Nyugati pályaudvaron 5 migránssal szemben intézkedtek a rendőrök.

Forrás: Police.hu

A feltartóztatott migránsok között volt, aki magát palesztin, algériai, jemeni, szomáliai, szír, iraki, marokkói, tunéziai, afgán, indiai, líbiai, pakisztáni, marokkói, szudáni és török állampolgárnak vallotta. Eközben sem a személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az elmúlt 24 órában Bács-Kiskun megyében 7, Csongrád-Csanád megyében 11 esetben összesen 335 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan lépjen be az országba.

Nyolc ember ellen embercsempészet, két másik ellen közokirat-hamisítás miatt indult büntetőeljárás.