Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Pénzmosó-hálózatot számolt fel a rendőrség - videó

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
A rendőrség több embert elfogott, akik a gyanú szerint azért nyitottak bankszámlákat, hogy azokra csalással megszerzett pénzt utaljanak és aztán készpénzben felvegyék.
Vágólapra másolva!

Az eddig ismeretlen csalók az interneten indított telefonhívásokkal úgy értek el több tucat embert, hogy a telefonjaikon az egyik bank telefonszáma jelent meg. Mivel az emberek biztosak voltak benne, hogy a bankból hívják őket, a csalók könnyen rá tudták venni őket, hogy pénzt utaljanak egy megadott számlára, vagy megadják a banki adataikat.

Ezzel a módszerrel közel 60 millió forintot szereztek.

A rendőrség csalás és pénzmosás miatt indított nyomozást. Kiderült, hogy a csalásból szerzett pénzt egy másik banda próbálta meg tisztára mosni, amihez Kelet-Magyarországon nyitottak számlákat, amelyekről készpénzben vették fel a pénzt. A rendőrök április 25-én és 26-án Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében több helyszínen lecsaptak, 15 embert fogtak el. Eddig összesen 27 embert gyanúsítanak az ügyben pénzmosással,

köztük a 24 éves B. Dezsőt és a 48 éves H. Zsoltot, akik nehéz anyagi körülmények között élő embereket vettek rá, hogy nyissanak számlát, 10-20 ezer forintért cserébe.

A két férfit letartóztatták, a többiek szabadlábon védekeznek. A csalásból megszerzett összeg végül egy ukrán bűnözőhöz került, aki ellen európai elfogatóparancsot adtak ki.

Varha Oleksandr Forrás: Police.hu

Aki felismeri a képen látható Varha Oleksandrt, jelentkezzen a rendőrségen!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről