Eltűntként kerestek egy pesterzsébeti asszonyt, a saját házában találták meg a holttestét

tűz, tűzeset, kerepesi út, budapest, főtaxi, kerepesi, 8. kerület, tűzoltó, katasztrófavédelem, illusztráció
Vágólapra másolva!
A tűz szinte azonnal kialudt, ezért a nő holttestét csak napokkal később találták meg pesterzsébeti otthonában. A társasházi szomszédok nem láttak sem tüzet, sem füstöt.
Vágólapra másolva!

A rendőröket a XX. kerületi Török Flóris utcai társasház egyik lakásához hívta egy aggódó rokon, amiután a nyugdíjas asszony napok óta nem jelentkezett. Csak a házban derült ki, hogy a 30 négyzetméteres lakás konyhája teljesen kiégett; az asszony holttestét a kormos bútorok között találták meg.

A tűz az alig öt négyzetméteres konyhában keletkezhetett, onnan terjedt át egy szekrényre és pár ruhára, a lángok azonban kialudtak, így senki nem vette észre a tragédiát

- tudta meg a Bors.

"Mi már csak a kiérkező autókat, rendőröket és katasztrófavédőket láttuk, először nem is értettük, mit csinálnak Gyöngyikénél" – mesélték a lapnak a szomszédok.

– folytatta az egyikük.

A tűzjelző megmenthette volna az életét

"Gyöngyike dohányzott, így talán a cigi okozta ezt az egész tragédiát. Valószínűleg a tűz nem volt nagy, a helyiség pedig pici, így megállt a konyhában, nem terjedt tovább.

Nagyon sajnáljuk, ami történt, ahogyan szegény fiát is, ő külföldön él, valószínűleg ő jelentette az eltűnését is" – vélekedtek az egyik szomszéd.

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az eset kapcsán felhívta a figyelmet a füstérzékelő fontosságára. "Ez a készülék a hangos sípolásával a tűz kialakulásának legelején jelez, amikor még van idő cselekedni" – figyelmeztetett a szakember.