Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Közel 28 millió forintot csalt ki három nőtől egy férfi

párkapcsolat, csalás, rendőrség, vádemelés
illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy 52 éves férfi 2015 és 2018 között jellemzően társkereső oldalakon, álnéven megismert nőket, majd párkapcsolat ígéretével közel férkőzött hozzájuk és különböző ürüggyel pénzt kért tőlük. Három nő összesen csaknem 28 millió forintot adott a csalónak. 
Vágólapra másolva!

2015-ben a férfi börtönben ült, amikor egy vele együtt ülő elítélten keresztül, leveleket kezdett írni egy nőnek. Kiszabadulása után összeköltöztek. 2016 novemberéig tartó kapcsolatuk alatt különféle ürüggyel, több részletben,

csaknem 20 millió forintot csalt ki a nőtől a férfi.

Volt olyan, hogy azt ígérte, autót vesz a nőnek, máskor éppen induló vállalkozásához kért kölcsön vagy egy külföldre tervezett "közös biznisz" költségeire kért 10 millió forintot.

A nőnek nem volt ennyi pénze, másoktól kért kölcsön, hogy oda tudja adni a férfinek. Fedezetként pedig a saját lakását kínálta fel, amit emiatt kénytelen volt eladni.

Mindeközben a csaló egyre súlyosbodó egészségügyi problémákra hivatkozva „rohamokat" produkált, 2016 márciusban pedig egy sürgős külföldi szívműtétre hivatkozott, amikor hetekig nem volt otthon.

Miután visszatért, azzal hitegette a nőt, hogy együtt külföldre költöznek, amihez különböző értéktárgyakat, arany ékszereket csalt ki tőle, végül 2016 novemberében elérhetetlenné vált számára.

Másik két áldozatát 2018-ban egy társkereső oldalon ismerte meg a férfi.

A netes ismerkedések során rendszerint hazudott magáról valamit és azzal áltatta kiszemeltjeit, hogy sokkal jobban élt, mint ahogy valójában.

Miután elnyerte a nők bizalmát, újabb hazugságokra hivatkozva kölcsönkért tőlük.

Amikor megkapta, amit akart, elérhetetlenné vált. Két nőt is sikerült ezzel a módszerrel becsapnia.

Egyiküktől súlyos betegségre és külföldi, életmentő műtétre 3 millió forintot csalt ki.

A másik nőnek jól menő, ingatlan beruházásokkal foglalkozó vállalkozónak adta ki magát, és felajánlotta neki, hogy segít megtakarított pénzét befektetni, sőt, rövid időn belül megduplázni.

A nő elhitte a mesét, és 5 milliót adott a férfinek.

A Budapesti XX., XXI. és XXIII. Kerületi Ügyészség a többszörösen büntetett férfit egy esetben jelentős, két esetben nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalással vádolja, és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza a vádiratban annak megállapításával, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A férfit egy másik, ezeknek nagyon hasonló csalás miatt már korábban letartóztatták.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről