Magyarok milliót sértették vérig a baloldal ismert emberei

Mérő Vera és Puzsér Róbert
Mérő Vera és Puzsér Róbert
Vágólapra másolva!
Nyomorult, semmit sem értő, agymosott, igénytelen külsejű, megvehető emberekként írta le több balliberális újságíró és véleményvezér a Fidesz–KDNP-szavazót a választások utáni napokban. A Mediaworks Hírcentruma összeállításában felidézte a legmegdöbbentőbb gyalázkodásokat, amelyekkel példátlan módon kétségbe vonták több mint hárommillió magyar választópolgár döntési kompetenciáját.
Vágólapra másolva!

Az április 3-i soha nem látott Fidesz–KDNP-győzelem, vagy a baloldal szemszögéből az újabb brutális vereség következtében számos balliberális értelmiségi vallott színt és tárta fel, mit is gondol valójában a magyar emberekről.

Mérő Vera és Puzsér Róbert Forrás: Youtube

A nyilatkozataikból világosan kiderült, amit korábban legfeljebb szűk körben hangoztattak, nevezetesen, hogy végtelenül lenézik a magyar társadalom döntő többségét, a Fidesz szavazóit ostobának, igénytelennek, tájékozatlannak és agymosottnak nevezték, szerintük sok a félanalfabéta, akiket meg lehet vásárolni. Egyesek még rasszista felhangú véleményeket is megfogalmaztak, azt sérelmezve, hogy szerintük sok cigány ember is szavazott a kormánypártokra.

Tájékozatlan, agymosott Fidesz-szavazókról értekeztek

Mérő Vera, a Klubrádió műsorvezetője rögtön a választások másnapján beleszállt a Fidesz szavazóiba a Reggeli gyors című műsorban. Konkrétan azt mondta:

Az nem derült ki a szavaiból, hogy milyen adatokra, tényekre alapozza ezt a sommás véleményt.

A Klubrádió másik műsorvezetője, Para-Kovács Imre, ugyancsak április negyedikén, az Ötös című műsorban

a magyarok „intellektuális állapotán" gúnyolódott.

Aztán az Esti gyors című műsorban Hardy Mihály keretbe foglalta a rádió választási „elemzéseit", amikor arról értekezett, hogy a Fidesz szavazótábora részben félrevezetett, agymosott emberekből áll.

„Orbán népét" gyalázta Csáki Judit

Két nappal a választások után állt elő egy hosszabb Facebook-bejegyzéssel Csáki Judit baloldali újságíró, aki mindent alulmúló stílusban becsmérelte a Fidesz szavazóit.

Csáki Judit Forrás: MTI/Filep István

Szerinte „Orbán népének nincs perspektívája, nincs iskolája, foga kevés, szemüvege eltörött vagy nincsen, rosszul lát, elhízott és tönkrement" és sok a cigány. Érdemes őt is szó szerint idézni:

Az idézetben látható, hogy a magyar helyesírás szabályait is figyelmen kívül hagyta az újságírónő, érezhetően indulatosan, gyűlölettől vezérelve csapta össze a közösségi oldalán a posztot. Később annyit módosított, hogy a publikusról, tehát mindenki számára látható státusról a bejegyzést átállította privátra, így azóta csak az ismerősei számára elérhető.

A változtatást azzal indokolta, hogy rengeteg gyalázkodó kommentet kapott, amiket nem szeretne látni. Azt is kijelentette, hogy továbbra sem írna másképpen, tehát egyáltalán nem bánta meg a minősíthetetlen állításait, nem kért elnézést senkitől. Csákit – aki egyébként a Momentum vezető külpolitikusának, Radnóti Andrásnak az édesanyja – a fent idézett bejegyzése után keményen kritizálta mások mellett Schiffer András, volt LMP-elnök is, aki szerint a színikritikus ezzel megalapozta a Fidesz 2026-os négyötödös győzelmét. Schiffer még Csurka Istvánt idézve megjegyezte:

Homo orbanicusokat vizionált Puzsér

A zavaros teóriáiról ismert baloldali Puzsér Róbert is beszállt a magyar választók gyalázásába. Szerinte a Fidesz tábora elöregedett, de a „homo orbanicus" újratermelődik.

Puzsér Róbert Fotó: Koncz Márton - Origo

A Facebook-oldalán Puzsér azt a következtetést vonta le a választási eredményből:

De idézzünk egy régi vágású pártállami indíttatású újságírót, Németh Pétert, aki a Népszava véleményrovatában fejtette ki, hogy a magyar nép szerinte minden rosszat elvisel.

A gyalázkodás egy hét után sem ért véget.

Tóta W. Árpád a Facebookon tette fel a baloldali értelmiség nagy kérdését:

Az említett balliberális médiamunkások és véleményvezérek ezekkel a kijelentésekkel több millió magyar embert aláztak meg csupán azért, mert éltek a választójogukkal, és a baloldali összefogás helyett a kormánypártokra voksoltak.