Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Rendszeresen megerőszakolta, verte, dolgoztatta kislányait egy győri házaspár

Tatabánya, pedofil hitoktató ügy
illusztráció
Vágólapra másolva!
Gyermekeik értelmi, érzelmi és erkölcsi fejlődését súlyos fokban veszélyeztető szülők büntetésének súlyosítását indítványozta a Győri Fellebbviteli Főügyészség.
Vágólapra másolva!

Egy házasságából 2000-ben, 2001-ben, 2005-ben és 2012-ben 4 lány született, akiket győri lakásukban közösen neveltek a szüleik. Részben a férfi transzszexuális beállítottsága miatt 2006-tól a szülők szinte

mindennap, éjszakába nyúlóan hangosan veszekedtek egymással,

amit a gyerekek is hallottak. De nem csak emiatt nem volt felhőtlen a kicsit gyerekkora.

A két nagyobbik lányt rendszeresen dolgoztatták a felnőttek.

Nekik kellett szinte minden házimunkát elvégezniük és közben ellátniuk kisebb testvéreiket, akár a tanulás rovására is. Bántották is őket.

Előfordult, hogy a férfi idősebb lányait úgy büntette, hogy fakanállal, szíjjal vagy horgászbottal megverte őket.

A 15 éves gyermekét többször úgy fegyelmezte, hogy kézzel fojtogatta és egészen addig nem állt le, amíg a gyerek rosszul nem lett. A legidősebb, akkor 16 éves, lányát többször, akár két hétre bezárta a szobájába.

Emellett 2015-ben, az akkor 14 éves, 2018-ban pedig az akkor 6 éves lányait meg is erőszakolta és másra is rávette őket szexuálisan.

Az édesanyjuktól nem számíthattak segítségre a lányok.

A nő nem védte meg őket az apjuk agresszivitásától, amitől egyébként maga is szenvedett.

A családban uralkodó feszült hangulat miatt 2018 tavaszán, az akkor 13 éves lány hetekre eltűnt. Rendszeresen és nagyon sok alkoholt megivott, de kábítószert is fogyasztott. Őt 2018-ban kiemelték a családból, más neveli.

A Győri Törvényszék a férfit szexuális erőszak, szexuális kényszerítés, többrendbeli kiskorú veszélyeztetése, többrendbeli személyi szabadság megsértése és többrendbeli kapcsolati erőszak miatt 14 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Emellett végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végzi. Szülői felügyeleti jogát a két legfiatalabb lánya vonatkozásában megszüntette.

A nőt többrendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt 1 év 4 hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítélet ellen az ügyész mindkét elkövető büntetésének súlyosításáért, a férfi és a nő, védőik enyhítésért fellebbeztek.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a kiszabott szabadságvesztések indokolatlanul enyhék. A házaspár súlyosan, hosszú időn keresztül elhanyagolta gyermekeikkel szembeni kötelezettségeit. Gátlástalanul visszaéltek a kiszolgáltatott gyermekek helyzetével, amivel maradandó károkat okoztak a fejlődésükben. Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla bírója fog dönteni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről