Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A magyar hatóságok is vizsgálják a Zágrábban lezuhant pilóta nélküli robotrepülő ügyét

drón Zágráb zuhanás
Zágráb, 2022. március 11. Horvát katonák egy azonosítatlan tárgy lezuhanása nyomán keletkezett kráter mellett Zágrábban 2022. március 11-én. Az Index.hr című helyi hírportál meg nem nevezett szakértőkre hivatkozva bejelentette, hogy a roncsok alapján egy feltehetően Ukrajnából elindított, TU-141 típusú szovjet hadműveleti-harcászati felderítő robotrepülőgép zuhant le a horvát főváros területén. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Antonio Bat
Vágólapra másolva!
Bejegyzést tett közzé hivatalos közösségi oldalán Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Horvátországban lezuhant pilóta nélküli robotrepülő ügyében.
Vágólapra másolva!

Ahogy az Origo is beszámolt róla, hogy robbanás történt csütörtökön 23 órakor Horvátország fővárosában, Zágrábban.

A roncsok alapján egy feltehetően Ukrajnából elindított, TU-141 típusú szovjet hadműveleti-harcászati felderítő robotrepülőgép zuhant le a horvát főváros területén.

Horvát katonák egy azonosítatlan tárgy lezuhanása nyomán keletkezett kráter mellett Zágrábban, 2022. március 11-én Forrás: MTI/EPA/Antonio Bat

Erre reagált Szijjártó Péter, Facebook-oldalán azt írja, hogy beszélt telefonon Gordan Grlić Radman horvát külügyminiszterrel a Zágrábban lezuhant pilóta nélküli robotrepülő ügyében.

Hatóságaink vizsgálják a történteket, mivel a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint több NATO-tagország, így Magyarország légtere is érintett volt a drón repülésében.

A vizsgálatok során szorosan együttműködünk a horvát hatóságokkal és más NATO-szövetségeseinkkel egyaránt.

- írja Szijjártó Péter.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről