Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az egyházak az élet minden területén jelen vannak

Vágólapra másolva!
Soltész Miklós, a miniszterelnökség egyházi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Karitatív Tanács elnöke a Heti TV Pirkadat című műsorában beszélt az egyházak szerepéről, jelentőségéről.
Vágólapra másolva!

A politikus az orosz-ukrán háború kapcsán az egyházak szerepéről is beszélt. Mint kifejtette, a magyarországi felekezetek elképesztően komoly feladatokat vállalnak a menekültek ellátásában. Ez azért is jelentős, mert mint megemlítette, többször is volt alkalma találkozni Ukrajnából menekült családokkal, asszonyokkal, gyermekekkel, akik elmondták, az első nagy megkönnyebbülés számukra az volt, amikor átlépték a magyar határt, a második pedig az, amikor lelki támaszt is kaptak. Mindezekben a magyarországi egyházak komoly szerepet vállaltak és vállalnak a mai napig is.

Soltész Miklós kifejtette, a magyarországi egyházak az élet minden területén jelen vannak, nemcsak a menekültek ellátásában, segítésében, hiszen komoly feladatokat vállalnak át az államtól. Legyen szó oktatásról, szociális és egészségügyi ellátásról. Ezeket a tevékenységeket, – ahogy az egyházak működését is – az államnak el kell ismernie anyagilag is, tette hozzá. Ezért is fontos, hogy a polgári kormány mindezeket megteszi, és ezt a későbbiek során is folytatni kívánja, bár az ellenzék folyamatosan ezt mondja, hogy ezek a támogatások túlságosan sokba kerülnek, az egyházakat el kell magukat tartaniuk. Az államtitkár szerint az államnak igenis kötelessége segítenie az egyházak működését, határon innen és határon túl egyaránt.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről