Nőtt a Fidesz előnye a baloldali Medián szerint

önkormányzati választás 2014 fidesz eredményváró logó
Fidesz szimpatizánsok és párttagok a Bálna központban 2014. október 12-én
Vágólapra másolva!
Jelentős Fidesz-előnyt mért egy hónappal a választások előtt a baloldali Medián. A kormánypártok és a baloldal közti különbség az elmúlt hónapokban nőtt.
Vágólapra másolva!

Nem hozott áttörést az ellenzéknek a kampány felpörgése, sőt az első háborús hírek is inkább a kormánypártot erősítették, ez derül ki a baloldali Medián közvélemény-kutató cég elemzéséből, amelyet a HVG online felületén közöltek. A legújabb mérések azt mutatják, hogy 49:43 arányban vezetnek a kormánypártok a baloldali koalíció előtt.

Forrás: Medián

Érdekesség, hogy a Medián mérésében ezúttal a Mi Hazánk Mozgalom (4%) közelebb áll a parlamentbe jutáshoz, mint a Kétfarkú Kutya Párt (3%), emlékezetes Hann Endréék beszéltek először arról, hogy a viccpárt akár be is juthat a következő Országgyűlésbe.

A teljes népességen belül a választani nem tudók/nem akarók aránya 13-ról 20 százalékra nőtt. Az baloldali pártszövetség esélyei romlottak, tavaly decemberben 63, most 67 százalék számít Fidesz győzelemre. Az ellenzék sikerében saját szavazóinak is csak 45 százaléka bízik.