Csomagautomatákat fosztogatott két férfi Budapesten - Videó

ügyészség, bűntény, lopás, feltör, feltörés, csomagautomata
Vágólapra másolva!
Két férfi Budapest különböző kerületeiben csomagautomatákat feszített fel, majd ellopták belőlük a saját maguk által, de álnéven, fiktív email-címre rendelt termékeket. Arra is volt példa, hogy nem találták a rendelt árut, ekkor megrongálták az automatát, és magukkal vitték annak alkatrészeit. A két férfi a  lopással fél év alatt több mint 5 millió forintnyi kárt okozott.
Vágólapra másolva!

A 41 éves férfi és egy 44 éves társa

2021. január és június között összesen 14 alkalommal loptak,

időnként együtt, máskor pedig külön-külön.

Főként

csomagkézbesítő automatákból loptak, vagy próbáltak ellopni elektronikai eszközöket úgy, hogy álnéven, fiktív címekről rendelték meg őket.

A fiókokat ezután feltörték.

Ezenkívül betörtek egy csomagpontként is működő IV. kerületi számítástechnikai üzletbe,

majd magukkal vitték a csomagponton hagyott, átvételre váró csomagokat köztük azokat is, amelyet korábban ők rendeltek álnéven.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Egy alkalommal pedig

egy XIII. kerületi csomagátvevő automatánál nem találták a rendelésre érkező csomagot, ezért helyette a csomagautomata központi részeit rongálták meg,

a központi számítógép egységet, a routert, és a jeladót is magukkal vitték. Ebben az esetben a rongálással közel 1,2 milliós kárt okoztak.

Az összes lopással okozott kár összege több, mint 5 millió forint.

Az ügyészség a két letartóztatásban lévő két férfi ellen lopás és rongálás miatt emelt vádat, és börtönbüntetés kiszabását javasolta velük szemben.