Apáti Bence: Háborút akar Gyurcsány békepapja

Vágólapra másolva!
Iványi Gábor március 15-én uszított harcra.
Vágólapra másolva!

Most, hogy Potocskáné, Juhász Ferenc, Fekete-Győr András és Rónai Sándor után Berg Dániel is elkezdte követelni, hogy Magyarország szállítson fegyvereket Ukrajnának, azaz országunk haladéktalanul szálljon be a háborúba, eljött az ideje, hogy felelevenítsük, hogy Márki-Zay Péter épp a minap jelentette fel Orbán Viktort, amiért a Fidesz óriásplakátokra tette a baloldal miniszterelnök-jelöltjének azon mondatait, amelyek arra vonatkoztak, hogy Magyarországnak, ha a NATO úgy határozna, fegyverekkel és magyar katonákkal kellene támogatnia Ukrajnát.

Márki-Zay szerint ő ilyet nem mondott - ezért is fordult a hatóságokhoz -, a nyilvánosságra került felvételek viszont egészen másról tanúskodnak; a hódmezővásárhelyi polgármester több alkalommal is pontosan ezeket mondta.

Most már persze - miután a közvélemény-kutatók felmérései napvilágot láttak, és kiderült, hogy a magyar emberek túlnyomó többsége békepárti, és a hideg futkos a hátukon attól a gondolattól, hogy Magyarország kvázi hadat üzenjen Oroszországnak -, elkezdett magához híven hazudozni, és arról beszélni, hogy soha életében nem mondott még csak hasonlót sem; na, de az internet nem felejt, az ominózus mondatok két kattintással elérhetőek; Márki-Zay Péter a nyugati háborús pszichózis hatása alá kerülve bizony pont úgy beszélt, mint ellenzéki kollégái, akik vörös fejjel követelték és követelik most is, hogy Magyarország fegyverekkel támogassa egy idegen ország háborúját.

Berg Dánielnek például annyira elmentek otthonról, hogy a már Zelenszkij által szorgalmazott légtérzárat is elkezdte vadul követelni.

Ami ugye praktikusan azt jelentené, hogy a NATO haderejének minden, az ukrán légtérben repülő orosz gépet kötelezően le kellene lőnie.

Ami, ha bekövetkezne, a harmadik világháború kezdetét okozná.

Azonnal.

Berg vagy teljesen hülye, és egyszerűen fogalma sincs arról, hogy mit is jelent a légtérzár, vagy tényleg úgy gondolja, hogy túl sok idő telt el a második világháború vége óta, és eljött az ideje a harmadik világháborúnak.

Mondjuk, ebben az utóbbi esetben is teljesen hülye.

Persze nemcsak ő, de az ellenzék egyik volt köztársaságielnök-jelöltje is teljesen megbolondult.
Nem a levegőbe beszélek, ha bárki látta Iványi Gábor március 15-ei szónoklatát, egészen biztosan ugyanarra a következtetésre fog jutni, mint amire én jutottam.

Iványi akkor azzal indított, hogy a Fidesz lényegében szabotálja a világszabadság (VILÁGSZABADSÁG!!) ügyét azzal, hogy nem küld fegyverszállítmányokat Ukrajnának.

"Ez nemzeti szégyen, kedves barátaim."

Mondta március 15-én kissé elhaló hangon a háborúigenlő békepap.

"Március ünnepén (sic!) Magyarország kormányfője fogadkozik, hogy mi nem fogjuk megsegíteni a szomszédos nemzet harcát. Ez szégyen, ba..rátaim."

És újfent elcsuklott a hangja.

Eközben Karácsony Gergelyt mutatta a kamera, aki láthatóan idegesen fészkelődött, toporgott, és riadtan nézett körbe-körbe, ő ugyanis arra minden kétséget kizáróan teljesen alkalmatlan, hogy elvezessen egy kétmilliós nagyvárost, de nem teljesen hülye, így pontosan tudja, hogy Iványi béke-, pardon háborúpap mondataiból óriási botrány fog kerekedni.

Iványi ekkor még kicsit belebonyolódott abba, hogy 45-ben a hősi szovjet csapatok felszabadították Magyarországot - újra a kommunista békepap beszélt belőle -, de hamar visszatalált új énjéhez, a háborúpaphoz. Amit nagyon szeret, majdnem annyira, mint a harkovi horogkeresztes "ifjakat", valósággal lubickolt frissen magára osztott szerepében.

Az mondjuk nem jutott el hozzá, hogy a magasságos és fényességes Nyugat most épp a kollektív bűnösség elvét alkalmazza minden élő és holt orosszal szemben, ugyanis Tolsztojt emlegette, aki szerinte jó orosz, miközben napjainkban sorra tiltják be az orosz klasszikusokat, Toltsztojt, Dosztojevszkijt és Csajkovszkijt is a tolerancia és az elfogadás jegyében.

Vasárnap ment valamelyik csatornán a Deadpool második része, és komolyan elkezdtem azon gondolkodni, hogy vajon mikor fogják Iványi elvtársai, a cenzorok az orosz mutánst, Kolosszust is kitörölni a filmből.

Ehhez képest Gyurcsány háborúpapja az orosz klasszikusokat éltette.

Meg a háborút.

A tömeg pedig őt.

Márki-Zay Péter tehát hiába hisztizik, hiába hazudozik, hiába rohangál a rendőrségre, a teljes ellenzék azon van, hogy Magyarországot belesodorja a háborúba.

Iszonyúan veszélyes az, amit csinálnak.

Pedig jelenleg ellenzékben vannak.

Mi lenne, ha hatalomra kerülnének?