Apáti Bence: A Telex-blog és a Soros-blog gyorsan megtalálta, mi az érdekes számukra a kárpátaljai magyarok drámájában

Apáti Bence interjú
Vágólapra másolva!
Véleménycikk.
Vágólapra másolva!

Őszintének tűnő meglepettséggel fogadta Soros Gyuri bácsi sajtója, hogy a magyarok úgymond emberségesen is képesek viselkedni a menekültekkel.
Az eddigi tapasztalataik ugyanis kimondottan rosszak voltak, a haladó sajtóban dolgozó aktivistáknak a mai napig fáj az a borzalmas vereség, amit a 2015-ös menekülthullám kapcsán szenvedtek el a jobboldaltól.

Azóta képtelenek megemészteni, hogy az ezer meg ezer sebből vérző meséik a háború elől menekülő diplomás, több nyelvet beszélő szírekkel kapcsolatban lelepleződtek, a magyarok inkább hittek a saját szemüknek, mint a nyílt társadalmak létrejöttét jó pénzért, hatalmas hazugságok segítségével propagáló újságíróknak;

A 444, a HVG, és a 24.hu hiába írogatott Aleppó poklából menekülő családokról, hiába mutogatta a Keletiben azt három nőt, és négy gyereket, akiket nagy nehezen felkutattak, és akiket különböző cirkuszi produkciókra kényszerítettek - zsírkétával aszfaltra rajzolás, csoportos sírdogálás stb. -, a helyzet az volt, hogy akkoriban zömében fiatal, képzetlen, katonakorú férfiak érkeztek.
A gyerekeiket, és a feleségeiket, és a barátnőiket hátrahagyva.
No és persze a papírjaikat.
Azokból ugyanis villámgyorsan kiderült volna, hogy nem a polgárháború sújtotta Szíriából, hanem egyéb más, békés, közel-keleti vagy észak-afrikai területekről, számos, biztonságos országon áttaxizva jöttek.

Jobb életet, gyorsabb wi-fi-t, és magasabb segélyeket keresve.

Hangosan és agresszívan követelték, hogy haladéktalanul szállítsák őket tovább Németországba, a nekik hozott szendvicseket kidobálták, drága ruhákban és cipőkben feszítettek, táblagépekkel, és többszázezres okostelefonokkal parádéztak.
Csak a vak nem látta, hogy a fiatalemberek nem békére, hanem új hazára vágynak.
No meg egy kis szilveszteri mulatságra.
Emlékszünk ugye a hírhedt kölni óriásbulira?

Úgyhogy a ballib sajtómunkások most úgy tűnik, tényleg meg vannak lepve, amiért a magyarok a valódi háború elől elmenekült, valódi menekülteket, akik között valóban sok nő és gyerek van, és akik nem követelik, hogy azonnal szállítsák őket Németországba, hanem fáradtan es meggyötörten, tiszteletet mutatva, hálásan elfogadják a segítséget.
És akik ellentétben a muszlim honfoglalókkal a nemzetközi jognak megfelelően az első biztonságos országban kértek segítséget.

Persze a jelenség mögött ebben az esetben is felsejlenek a Fidesz-ellenes ballib törekvések.
Az ellenzék narratívája szerint ugyanis az ukránok szentek, a kormány viszont a sátánian gonosz Putyin pincsije, így egyfajta Oroszország- és Orbán-ellenes, dacos, protest-menekültsegítés is zajlik.
Elsősorban természetesen a fővárosban.
(A határ mellett ilyesmiről szinte egyáltalán nem lehet beszélni.)

Pont mint 2015-ben.

A körúton belüli liberálisok most is úgy akarják megmutatni, hogy mennyire gyűlölik a Fideszt és, hogy mennyire jó emberek, hogy két szendvics kiosztása közben ukrán zászlókkal tüntetnek Orbán Viktor és a Fidesz ellen.
A kérdés már csak az, hogy miután a liberális jóemberek szembesülnek azzal, hogy ukránok helyett elsősorban magyarok, kárpátaljai magyarok - balliberálisul; magyarul beszélő, agymosott Fidesz-szavazó ukránok - érkeznek, milyen gyorsan fognak felhagyni a menekültsegítő tevékenységükkel?
Hiszen Márki-Zay Péter pont a hétvégén fejtegette, hogy milyen sok Fidesz szavazó jöhetett át Magyarországra.

Vajon már leesett nekik, hogy Ukrajnában élnek magyarok is?

Ha leesett, akkor most azon tipródnak, hogy helyes-e őket is kedvesen és emberségesen fogadni?
Valami elkezdődhetett, mert az ellenzéki sajtó kétségbeesett lépésre szánta magát; az elmúlt napokban elkezdte önteni magából azokat a videókat, amelyekben csupa fekete, illetve néger - ha már Márki-Zay Péternek szabad, akkor nekem is megengedett - ukránt láthatunk hálálkodni a nagylelkű magyaroknak, amiért befogadták őket.
Nem vicc, a Telex, és a 444 is ukrán négerek főszereplésével gyártott videókkal igyekezett lelket önteni az elcsigázott, és talán kissé motivációjukat vesztett libsikbe.
Az akció elsőre ugyan, ahogy azt fentebb írtam, kétségbeesett lépésnek tűnhet, de ismerve a fővárosi liberálisok lelkivilágát, azt, hogy mennyire rajonganak az egzotikus országokból származó, sötétebb pigmentációval rendelkező emberek iránt, akár még be is válhat.

Végül, hogy a liberálisok teljesen kimaxolják a hülyeséget, és az abszurditást, újra feltűnt Sievert András a Migration Aid vezetője is, aki 444-nek azt bírta nyilatkozni, hogy szerinte úgymond ellentmondásos az a szituáció, hogy míg a déli határon gyakorlatilag a légy sem tud átjönni, addig az ukrán-magyar határon minimális az ellenőrzés.
Kedves Sievert úr, a jelenség csöppet sem ellentmondásos, a szó, amit keresett a törvényes, tekintettel arra, hogy a szomszédunkban, Ukrajnában háború zajlik, így az onnan érkező emberek valódi menekültek, míg a többezer kilométerről, nem háború sújtotta országokból elindult honfoglalók továbbra sem számítanak menekülteknek.
Ezért aztán őket továbbra sem fogjuk beengedni.