Megszólalt a tescós rablóként emlegetett bűnöző

börtön, illusztráció
View of individual cells of the new Federal Penitentiary of Brasilia, maximum security, on December 12, 2017. - The penitentiary is scheduled to start operating in March 2018. (Photo by EVARISTO SA / AFP)
Vágólapra másolva!
Magasvérnyomás-betegsége miatt nem tud dolgozni a tescós rabló néven emlegetett Süveges Péter a börtönben. Sokat olvas és szabadulása után akár egy ügyvédi irodában is dolgozna.
Vágólapra másolva!

Süveges Péter egyike volt annak a négy férfinak, akik még 2005-ben kirabolták a budaörsi Tesco pénzszállító autóját.

Ítélethirdetésre végül 2021-ben került sor, Süveges húsz évet kapott.

A férfi úgy érzi a tescós rabló név ráégett.

- mondta el a Borsnak.

Süvegesnek anyagi gondjai voltak az egyetem alatt, elmondása szerint belekényszerítettek a tescós rabló pozícióba, de ez nem jelenti azt, hogy valóban tescós rabló is.

illusztráció Forrás: AFP/Evaristo Sa

A férfi a rácsok mögött 2020-ban öngyilkosságot kísérelt meg.

Egy éles tárggyal megvágta az ereit, azonban ezt a börtönőrök észrevették, így sikerült megmenteni az életét, elmondása szerint teljesen megtört abban az időben.

- mondta.

Süveges 2029-ben szabadulhat, de elmondása szerint igyekszik mindent megtenni, hogy ez akár hamarabb is megtörténjen.

A férfinak van egy fia, aki annak ellenére tartotta meg az ő nevét, hogy minden nap szembesítik vele, hogy az apja börtönben van, Süveges megbánta, hogy az ő tettei miatt kell szeretteinek szenvednie.

Arra a kérdésre, hogy szabadulása után mihez kezdene a következőképpen válaszolt:

- mondta.

Süveges jelenleg most nem tud dolgozni a börtönben, magas vérnyomással küszködik, amíg jobban nem lesz, addig elmondása szerint idejét főleg olvasással tölti.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!