Négy játékos, akit Luka Modric utódjának szánt a Real Madrid – itt tartanak most

RCD Espanyol v Real Madrid CF - La Liga Santander soccer RCD Espanyol Real Madrid CF La Liga Santander Luka Modric Full length One person La Liga Santander match RCDE Stadium October Barcelona Horizontal SPORT FOOTBALL PHOTO
Luka Modric 2012 óta a Real Madrid játékosa
Vágólapra másolva!
A horvát labdarúgó, Luka Modric, hiába 36 éves, még mindig a világ egyik legjobb középpályása. Amit csak lehetett, megnyert a Real Madriddal, sőt 2018-ban megkapta az Aranylabdát. A Real Madrid már évek óta keresi lehetséges utódját, azért, hogy ha Modric egyszer abbahagyja, legyen olyan, aki betöltse játékos után maradt tátongó űrt.
Vágólapra másolva!

Nem kérdés, Luka Modric annak ellenére, hogy 36 éves, még mindig a világ egyik legjobb labdarúgója. Ahogy az sem kérdés, hogy egyszer befejezi pályafutását. Ezt pedig jól tudják klubjánál, a Real Madridnál. Épp ezért már évek óta keresik azon futballistákat, akik képesek lehetnek arra, hogy betöltsék a Modric után maradt űrt. A találgatások a szerencsejátékosok szerelmeseit is komolyan mozgathatja, hiszen a sportfogadás online is más lesz a horvát klasszis nélkül. Nézzünk négy játékost, akit Luka Modric utódjának szánt a Real Madrid, és azt, hol tartanak most.

Martin Odegaard, a norvég csodatini

Az elmúlt években számos olyan játékos érkezett Madridba, akitől szinte a megváltást várták a szurkolók. Ebbe a kategóriába tartozik Martin Odegaard. A norvég csodatini 2015 májusában, 16 évesen és 157 naposan a Real Madrid történetének legfiatalabb debütálója lett. Odegaardhoz komoly reményeket fűztek, és néhány sikeres kölcsönadás után – köztük egy nagyon eredményes szezon után a Real Sociedadnál – Zinedine Zidane idő előtt felmondta a kölcsönszerződést azért, hogy visszahozza a Real Madridhoz. De, ahogy szokás mondani, a norvég nem sok sót evett, és 2021 januárjában újra kölcsönbe került: ezúttal az Arsenalhoz. A két fél annyira megkedvelte egymást, hogy Odegaard 2021 nyarán elkötelezte magát az Ágyúsokhoz, ezzel pedig a Real Madridhoz kötődő álmainak vége lett.

El akart menni, kétszer-háromszor is beszéltünk erről. Egy olyan játékos, aki játszani akar. El akart menni azért, hogy játékperceket, lehetőséget kapjon” – nyilatkozta korábban Zidane, miután Odegaard kölcsönben távozott.

Dani Ceballos, az ígéret

A spanyol középpályás, Dani Ceballos a Real Betisnél mutatott teljesítménye alapján vívta ki a Real Madrid figyelmét. A technikás, belső középpályásért a madridi szupercsapat 2017 nyarán 17 millió eurót fizetett. Azonban két szezonnal és 60 mérkőzéssel később Ceballos – ahogy Odegaard kölcsönbe került az Arsenalhoz.

Egy egészen remek szezon után az Arsenal egy évvel meghosszabbította a kölcsönadását, ezt követően azonban egy gyenge idény következett az angol együttes pedig úgy döntött, hogy nem tartja meg a középpályást, aki 2021-ben visszatért Madridba. Ceballos az elmúlt időszakban sokat volt sérült, és csak mostanra épült fel. Nagyon valószínű azonban, hogy a Modric helyére hozott spanyol továbbáll, pedig korábban ígéretes pályafutást jósoltak neki.

Reinier Jesus: van még visszaút?

Florentino Perez megőrült, miután elvesztette a Neymarért folytatott harcot, s a játékos a Barcelonához igazolt. Azóta az ország összes „valamirevaló” támadó középpályását megpróbálta szerződtetni. Néhány alkalommal sikerrel is járt – Vinicius Junior például a világ egyik legjobb szélső támadójává nőtte ki magát. Reinier Jesus karrierje azonban stagnál.

A Flamengotól 30 millió euróért vett játékos jelenleg a Borussia Dortmundnál van kölcsönben, ahol azonban elég kevés lehetőséget kap. Lehet, hogy egy újabb kölcsönadás tenné neki a legjobbat. Az igaz, hogy rengeteg ideje van még, hiszen még csak 20 éves, de jelen állás szerint úgy tűnik, nem fogja beváltani a Madridban hozzá fűzött reményeket.

Omar Mascarell

A Real Madrid utánpótlásában megforduló játékos kapcsán egy ideig arról volt szó, hosszabb távon is pótolhatná Luka Modricot. De ez az elképzelés viszonylag gyorsan szertefoszlott. A focista többször volt kölcsönben spanyol kiscsapatoknál, tett egy kitérőt Németországban (Frankfurt, Schalke 04), jelenleg pedig az Elche csapatát erősíti. És nagyon valószínűtlen, hogy valaha visszatér a Realhoz, hogy Modric helyébe lépjen.