Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A kertben játszott a kisfiú Előszálláson, amikor beszakadt alatta a 15 méter mély kút teteje

kút, Fejér megye, Előszállás,
Vágólapra másolva!
15 méter mély használaton kívüli kútba esett egy családi ház udvarán egy kisfiú Fejér megyében. A gyerek súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel vitték kórházba. A nagyszülők szerint egy pillanat alatt megtörtént a baleset. Ők sem sejtették, hogy a kút ennyire veszélyes.
Vágólapra másolva!

Mint arról az Origo is beszámolt, mentőhelikoptert kellett hívni egy előszállási családi házhoz, mert egy négyéves kisfiú belezuhant egy régóta nem használt gyűrűs kútba.

A Bors beszélt a gyerek nagyszüleivel, akik elmondták, Ruben és Londonban élő szülei látogatóban voltak náluk, amikor az utazás előtti búcsúzkodást megelőzően még kiment játszani családjával a kertbe. Az örökmozgó kisfiú egy óvatlan pillanatban felugrott a borostyánnal benőtt, régóta nem használt kút peremére, ami

másodpercek alatt beszakadt, egyenesen le, a 15 méteres mélységbe.

Ez körülbelül háromemeletnyi mélység.

- mesélte a lapnak a nagyapja.

- folytatta.

A család azonnal hívta a mentőket és a tűzoltókat, akik először a borostyán gyökérzetét tépték fel óvatosan, az ne essen a rémült kisfiúra, majd mentőkötél segítségével ereszkedtek le a kicsihez. A tűzoltók eközben folyamatosan szóval tartották Rubent, míg végül a mentőkkel egyeztetve az egyik kolléga magához ölelve hozta őt a felszínre.

A gyereket ezután súlyos sérüléssel szállították kórházba mentőhelikopterrel. Anyukája folyamatosan fia mellett van. A nagyszülők elárulták, hogy a kisfiú állapota javult.

- Aznap utaztak volna vissza Londonba, az angol apukájának vissza kellett már mennie, de a lányunk most is bent van a kórházban.

– mondta a kisfiú nagymamája.

A család az eset után rögtön felvette a polgármesterrel a kapcsolatot, hogy újra lefedjék a kutat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről