Idős férfitől csalt ki pénzt két nő Szentendrén

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
illusztráció
Vágólapra másolva!
Két nő segített egy férfinak, aki rosszul lett a szentendrei HÉV megállóban. Kihasználták a férfit, többször pénzt vettek fel a bankkártyájával, és hitelre vettek maguknak telefonokat.
Vágólapra másolva!

Szentendrén, a HÉV állomás közelében lett rosszul egy idős férfi 2019 októberében. Két arra járó nő segített neki, de nem jószándékból. A 37 és 54 éves nők hazakísérték az áldozatukat, megetették, majd biztosították arról, hogy ápolni fogják. Elvették a férfi bankkártyáját, amivel

többször vettek fel pénzt a számlájáról, emellett éttermekben és benzinkúton fizettek vele.

Később arra is rávették a férfit, hogy hitelre vegyen nekik tévéket és telefonokat. A nők azt hazudták, hogy ezeket a vételáruknál drágábban tudják eladni.

Az így szerzett pénzt pedig külföldön aranyba fektetik, amiből meg fognak gazdagodni.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Idővel a férfi kezdett gyanakodni, hogy átverik, ezért feljelentést tett a rendőségen.

Az 54 éves B. L. Imréné beismerte a tettét, a társa, D. Péterné szintén részletes beismerő vallomást tett, de tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el. A rendőrök csalás miatt indítottak ellenük eljárást, amit mostanra befejeztek. Az ügy iratait vádemelési javaslattal küldték el az ügyészeknek.