Felbérelte barátjait egy férfi, hogy verjék meg és rabolják ki a volt barátnőjét - videó

Vágólapra másolva!
Egy 39 éves férfi először azzal bízta meg egy ismerősét és annak barátnőjét, hogy kövessék és figyeljék a volt párját. Később rávette őket, hogy támadják meg a nőt az otthonában, rabolják ki és súlyosan bántalmazzák.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a bűncselekmény felbujtója, a 39 éves férfi, 2020 májusában megismerkedett egy 28 éves férfival és a 26 éves barátnőjével. Egy idő után a fiatalabb férfi megkérdezte az idősebbet, tud-e adni neki valami munkát.

A 39 éves férfi 300 ezer forintot ígért a fiatalabbnak, ha megtesz neki valamit.

Azzal bízta meg, hogy figyelje és kövesse az exét, mivel a szakításuk óta haragszik rá, és tudni akarta, hol jár, mit csinál, emellett meg akarta akadályozni, hogy a nőnek új párkapcsolata legyen. A nő megfigyeléséhez a férfi barátnője is csatlakozott.

A férfi később már azzal bízta meg bűntársait, hogy támadják meg a nőt a lakásán.

Azt kérte, kötözzék meg, súlyosan bántalmazzák, és rabolják ki.

Ennek során a férfi különféle elkövetési módokat is ajánlott volt barátnője testi és pszichikai bántalmazására, a megkötözésére pedig műanyag kötözőt adott társainak.

A megbízás teljesítése esetén a 39 éves férfi 1 millió forintot ígért nekik.

Több héten át tartó tervezés után a bűncselekmény végrehajtásával megbízott férfi és barátnője 2020. július 13-án délután, magát futárnak kiadva megjelent a nő óbudai lakásánál.

Amikor ajtót nyitott, a férfi belökte, ököllel megütötte, barátnője pedig megkötözte a földre került nőt.

A férfi betömte az áldozat száját, majd a szekrényből elővett egy vállfatartó vascsövet, és azzal verte meg a nőt. Aztán a két támadó különböző értékeket gyűjtöttek össze, amelyekkel a nő elhagyta a lakást. A férfi tovább ütötte-verte a nőt, majd fogta a kulcsait, és a megkötözött, vérző áldozatot magára hagyta és elsétált.

A nő az erkélyen keresztül egy lakótól kért segítséget, ő hívta a rendőrséget.

A nőnek több csontja eltört, súlyosan megsérült.

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség az ügyben felfegyverkezve elkövetett rablás, személyi szabadság megsértése, súlyos testi sértés és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra. Az ügyészség mindhárom vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádiratban. Az ügyészek egy felvételt is közzétettek, amelyen a bűncselekményt végrehajtó férfi és nő látható. A nő a megtévesztés érdekében virággal a kezében érkezik a helyszínre, a férfit pedig azután rögzítette a kamera, hogy távozott a bűncselekmény helyszínéről.