Az interneten rendelt kannabisz magokat egy szécsényi férfi

kannabisz házhozszállítás
South African Gerd Bader, affected by Multiple Sclerosis and who manufactures concentrated cannabis oil, shows his marijuana plants from which he produces oil at his home on July 18, 2017 in Johannesburg, South Africa. The ban on using the drug cannabis is being challenged in the High Court, raising the possibility that it could effectively be decriminalised and so also be used for medical purposes. At the moment, possessing, growing or using marijuana -- even in small quantities -- can lead to jail time, a fine and a criminal record. However a court in the Western Cape region ruled in March that a ban on cannabis use by adults at home was unconstitutional, effectively decriminalising it in the province that includes Cape Town. / AFP PHOTO / MUJAHID SAFODIEN
Vágólapra másolva!
Egy szécsényi férfi egy internetes oldalról rendelt több alkalommal kannabisz magokat, de azokat egyszer sem kapta meg, mert a hatóságok közbeléptek.
Vágólapra másolva!

A férfi tavaly februárban rendelt egy internetes webáruházból 120 euróért 10 kannabisz magot. A nevére és címére küldött csomag megérkezett Magyarországra, de

a reptéren a NAV dolgozói zárolták, majd a rendőrség lefoglalta.

Képünk illusztráció Forrás: AFP/Mujahid Safodien

Mivel a csomagot nem kapta meg, márciusban újra próbálkozott és újabb 10 magot rendelt. A vásárlás azonban ekkor sem sikerült, mert a hatóságok megint közbeléptek.

A 20 magból optimális körülmények között akár 18 növény is lehetett volna. A THC tartalma ennek a növénynek a termesztése illegális.

Az ügyészség kábítószer birtoklásának előkészületével vádolja a férfit. Azt javasolják, hogy a bíróság ítélje pénzbüntetésre, és fizettesse ki vele a 210 ezer forintos bűnügyi költséget.