A lakástörvény igazságos helyzetet teremtett

Vágólapra másolva!
Böröcz László, a Fidesz országgyűlési képviselője, helyettes frakcióvezetője a Heti Tv Pirkadat című műsorában beszélt a lakástörvényről és a tavaszi választásról.
Vágólapra másolva!

A politikus beszámolt arról, hogy az általa benyújtott törvényjavaslat, amely a lakások privatizációjáról szólt, megjárta az Alkotmánybíróságot is, amelyik négy pontban kérte módosítani a törvényt, ezt a parlament az őszi ülésszakon meg is tette. Ezt követően a köztársasági elnök ezt aláírta, így most van már egy kötelezően elfogadandó törvény, amit az önkormányzatoknak végre kell hajtani.

Hozzátette azt is, hogy az I. kerület polgármestere kért egy utólagos normakontrollt az AB-tól, ez valószínűleg a folyamatokat nem fogja befolyásolni. Böröcz László kiemelte, a törvény azért jött létre, mert az 1990-es évek elején voltak, akik megvehették a bérlakásukat, de sokak számára ez nem volt lehetséges. Ez utóbbiak közé tartoztak azok is, akik műemlék vagy műemlék jellegű lakásban laktak, ezek jelentős része a Várnegyedben található.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.