Döntött a bíróság, börtönbe kerül a nyugdíjast a pénzéért megölő trió

rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Súlyosabb büntetés kiszabását indítványozta a a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség azokkal az szemben, akik elszedték egy embert nyugdíját, az idős emberről viszont nem gondoskodtak. Áldozatuk abba halt bele, hogy nem kapott megfelelő ellátást. 
Vágólapra másolva!

Két, egymással élettársi kapcsolatban lévő, homoszexuális férfi, meg egy nő egy albérletben lakott Budapesten későbbi áldozatával.

Megélhetésüket részben a 69 éves nyugdíjastól elvett bankkártyára érkező nyugdíj csalárd megszerzéséből fedezték.

Az albérleti kapcsolat azonban egy idő után megszakadt, a nyugdíjas ugyanis az utcára került. Ebben az időszakban már a hajléktalan szállón lakott és sokszor a Szabolcs utcai hajléktalan kórházban kezelték. A három csaló, azért a nyugdíját továbbra is el tudják venni, megtévesztéssel Szentmártonkátára, egy kültéri tanyára vitte a nyugdíjast.

Az ellátásáról nem gondoskodtak.

Az egészségügyi állapota is folyamatosan romlott, orvost nem hívtak hozzá.

Az áldozat tulajdonképpen "az elhúzódó ellátatlanságba" halt bele.

Amikor ez megtörtént, a tolókocsiban ülő nyugdíjast egyszerűen kitolták egy erdőbe és ott hagyták. A holttestet egy arra járó találta meg.

A Pest Megyei Főügyészség három ember ellen emelt vádat

nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál, fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére

elkövetett emberölés miatt.

A Budapest Környéki Törvényszék tavaly szeptemberben kihirdetett elsőfokú ítéletével mindhármukat gondatlan emberölés és csalás miatt vonta felelősségre és velük szemben

3, valamint 2 év és 8 hónap börtönbüntetést, valamint 4, illetve 3 év közügyektől eltiltás mellékbüntetést szabott ki.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész mindhárom vádlott terhére a vád szerinti emberölés megállapításáért, jelentős tartamban súlyosított szabadságvesztés és hosszabb idejű mellékbüntetés kiszabásáért fellebbezett, amelyet a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a közelmúltban benyújtott indítványában fenntartott. A határozatot a két férfi és védőik tudomásul vették, női társuk és védője azonban eltérő minősítés alkalmazásáért és enyhítés céljából fellebbezett. A másodfokú eljárás a Fővárosi Ítélőtáblán folytatódik a vádlottak az elsőfokú ítélet kihirdetése után szabadlábon védekezhetnek.