Letartóztatták az ámokfutót, akit kilométereken át üldöztek a rendőrök

A kép illusztráció
Vágólapra másolva!
Elrendelték annak a férfinak a letartóztatását, aki csaknem 50 kilométeren keresztül menekült autóval az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől. Erről tájékoztatta pénteken a Szegedi Törvényszék szóvivője a médiát.
Vágólapra másolva!

A megalapozott gyanú szerint a férfi kedden, Soltvadkerten a rendőrök jelzése ellenére nem állt meg az autójával, hanem inkább elhajtott a helyszínről. Menekülés közben több közlekedési szabályt megszegett és többször veszélyeztette a szabályosan közlekedő autósokat.

A férfi néhol 170-180 kilométer/óra körüli sebességgel hajtott.

Rátért az 54-es útra, ahol megpróbált leszorítani több, az üldözésébe bekapcsolódó rendőrautót.

A rendőrök csak úgy tudták elkerülni a balesetet, hogy lehúzódtak az autója elől.

Végül az M5-ös autópálya felhajtójánál lévő körforgalmat lezárva kényszerítették megállásra az ámokfutót.

A rendőrök felszólították a férfit, hogy szálljon ki az autóból, mire a férfi rükvercben elindult és a mögötte egy méterre álló szolgálati autó jobb elejének ütközött.

De még ezek után is ellenállt az intézkedésnek és csak testi kényszer alkalmazásával tudták megbilincselni.

Horváth-Tóth Imola, a Szegedi Törvényszék szóvivője azt mondta,

a férfit hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják.

Az első fokon eljáró nyomozási bíró a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye miatt úgy döntött, hogy a legsúlyosabb kényszerintézkedést rendeli el a büntetett előéletű férfi ellen, vagyis a letartóztatást. A Szegedi Járásbíróság végzése ellen a védő és a gyanúsított fellebbezett, ezért az nem végleges. Az ügyben eljáró ügyészség közölte, a gyanúsított beismerő vallomást tett és azt is elismerte, hogy a vezetés közben alkoholt, korábban pedig a szeszes ital mellett kábítószert is fogyasztott.