Elítélték a rokonait terrorizáló alsózsolcai férfit

bíróság, bíró, kalapács, pult, ítélet, illusztráció
illusztráció
Vágólapra másolva!
A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak az alsózsolcai férfinak az ügyében, aki rettegésben tartotta a családját, többször megverte, bezárta és megöléssel fenyegette őket - írta dr. Homa-Hajdu Eszter, a Miskolci Törvényszék sajtótitkára az Origónak. 
Vágólapra másolva!

Az ítélet szerint a férfi kaszát, borotvát és kést is tartott az ágya mellett, ezzel fenyegetve élettársát és nevelt gyermeküket.

Rendszeresen előfordult, hogy a lakás ajtaját bereteszelte, beláncolta, a kulcsot magánál tartotta, megakadályozva ezzel, hogy szabadon elmehessenek.

2020 májusában a férfi megengedte, hogy az élettársa ügyintézés miatt elmenjen otthonról és a gyermeket is magával vigye,

de felszólította, hogy siessenek haza, mert egyébként megöli őket.

Mire hazaértek, a férfi az előszobába készített egy fejszét, több baltát és egy karót, a teraszra pedig egy csomóval ellátott kötelet tett. A szerszámok láttán családtagjai félelmükben elmenekültek otthonról.

Távozásuk után a férfi a lakásban tüzet gyújtott, melynek következtében a ház kiégett és lakhatatlanná vált.

Személyi szabadság megsértésében, kapcsolati erőszakban és kiskorú veszélyeztetésében

is bűnösnek találták a férfit, amiért a bíróság első fokon halmazati büntetésül

három és fél év szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 4 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A büntetés-kiszabás során súlyosító körülményként értékelte a bűncselekmény hosszát, valamint a hasonló jellegű cselekmények elszaporodottságát, míg enyhítő körülményként vette figyelembe a férfi büntetlen előéletét. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője azonban felmentés, illetve enyhítés iránt fellebbezett.