A Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petícióval az elért eredményeket lehet megvédeni

Vágólapra másolva!
A Fidesz a "Stop Gyurcsány! Stop Karácsony!" elnevezésű petíciójával arra szeretné emlékeztetni a magyar embereket, hogy ugyanazok akarnak hatalomra jutni, akik 2002 és 2010 között egyszer már tönkretették az országot - értékelte a Fidesz vasárnapi bejelentését az Origónak ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég jogi szakértője. Az ismert alkotmányjogász szerint a 2010-ben felálló jobboldali kormány előbb talpra, majd fejlődési pályára állította a magyar gazdaságot, így a beharangozott aláírásgyűjtést az elért eredmények megvédéseként, "a nemzeti kormány országmentéseként" lehet értékelni. Éppen ezért úgy látja, ha sokan támogatják a kezdeményezést, annak komoly belpolitikai és külpolitikai következményei lehetnek. 
Vágólapra másolva!

Nem sokkal Kocsis Máté frakcióvezető bejelentését követően megkerestük ifj. Lomnici Zoltánt, értékelje a fejleményeket. Szerinte teljesen egyértelmű, hogy a Fidesz kezdeményezésével arra kívánja emlékeztetni a magyar embereket, hogy azok akarnak hatalomra kerülni, akik 2002 és 2010 között egyszer már tönkretették az országot.

Indul az országmentés!

"Ebben a kontextusban nem tesznek és nem tehetnek mást a kormánypártok, mint egyfajta országmentés keretében felhívják a választók figyelmét arra a súlyos gazdasági és politikai veszélyre, ami a Gyurcsány-Karácsony tandem esetleges hatalomra kerülésével realizálódhat" - mondta a Századvég jogi szakértője, aki egyúttal meghatározta a soron következő választás tétjét. Véleménye szerint

nem kevesebb forog kockán, mint a 2010 óta elért gazdasági, politikai és társadalmi eredmények.

Mint ismertette, az Orbán-kormány egyik kiemelt célkitűzése volt a magyar gazdaság stabilitásának és folyamatos fejlődőképességének megteremtése, ami álláspontja szerint maradéktalanul teljesült.

"A hazai és nemzetközi baloldali média gátlástalan hangulatkeltésével szemben a magyar gazdaság rendre az elemzői várakozásokon felül teljesített a koronavírust megelőző években" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy az előrelépés az adójogi és a gazdasági jogi környezet változásaira is igaz.

"A kormány nemcsak a hazai kis- és középvállalkozásoknak, nagyvállalatoknak kedvezett, hanem a külföldi működőtőke megjelenését is elősegítette és ösztönözte" - hozta az újabb példát, hogy aztán összegezve elmondja,

Az ismert alkotmányjogász szerint Gyurcsány Ferenc Karácsony Gergellyel visszatérne a hatalomba Forrás: Facebook

Több okból is hatalmas a tét

Az alkotmányjogász szerint a kezdeményezés egyértelműen azt a célt szolgálja, hogy minél több érdemi információ és tény jusson el az emberekhez a 2010 előtti kormányoknak "az országot csődbe vezető politikájáról". Az sem elhanyagolható, hogy hányan írják alá a petíciót, hiszen ha ezt sokan megteszik, akkor annak

komoly külpolitikai és belpolitikai hatásai is lehetnek.

"Ez által elsősorban a magyar politika kérges részének a lefejtése folytatódhat. A rendszerváltó jelentőséggel bíró folyamat alapvetően 2010-ben kezdődött, de korántsem fejeződött még be, hiszen ennek számos konjunktív feltétele van" - mondta ifj. Lomnici Zoltán, aki szerint az "átfogó tájékoztató kampány hatására" baloldali szavazók is csatlakozni fognak a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! kezdeményezéshez.

A Századvég jogi szakértője szerint az nem érv a petíció ellen, hogy Gyurcsány már régen kormányzott, ez ma már semmit sem befolyásol. "Az időbeliség relativizálása egy hamiskás liberálbolsevik trükk e körben" - szögezte le. "Ha ez valóban számítana, 2012-ben a baloldal nem tudta volna Schmitt Pál köztársasági elnök 1992-es (!) tudományos munkásságát ellene fordítani, de ugyanezen logika mentén nem lenne folytatható 2021-ben büntetőeljárás Nicolas Sarkozy volt francia köztársasági elnökkel szemben sem 2007-es (!) kampányügyek miatt" - sorolta a példákat azt bizonyítva, hogy "a rég volt" érv komolytalan.

Amennyiben sikeres lesz, ifj. Lomnici Zoltán, a Századvég Alapítvány jogi szakértője szerint komoly belpolitikai és külpolitikai hatásai lehetnek a petíciónak Forrás: Századvég

Végül a Gyurcsány-Karácsony páros kapcsán Radó Sámuel jogász, író gondolatait elevenítette fel: "Az a politikus, aki felzaklatott indulatai hevében nem tud az ellenfél erejének megbecsülésére emelkedni, az képzelt világban él, az rossz hadvezér, és eleve elvesztette a csatát, mielőtt még abba belebocsátkozott volna". Ifj. Lomnici Zoltán szerint mindkét baloldali politikus a saját képzelt világában élő, az ellenfelét lebecsülő, sőt, létében fenyegető pocsék hadvezér. "Nem csupán azért veszítik el törvényszerűen a csatát, mert többségében külföldi zsoldosokra támaszkodnak, hanem azért is, mert a harc célja számukra az egyéni érdekérvényesítés, nem pedig a nemzet valódi védelme" - zárta gondolatait.

Mire megy ki a játék?

Ahogyan az ismert alkotmányjogász is érintette, a 2010 előtti baloldali kormányok politikájának következtében Magyarország a rendszerváltás óta nem látott mélypontra jutott: a magyar családok eladósodtak, a gazdaság a csőd szélére került és az utcai tiltakozások állandósultak.

A magyar emberek belefáradtak a sorozatos megszorításokba, a véget nem érő sarcolásokba, aminek eredményeképpen a totálisan kizsigerelt magyar társadalom 2010-ben lélegzet-visszafojtva várta a parlamenti választást, és ezzel együtt a változás reményét. Ugyanis a 2002 és a 2010 közötti időszakban nem kevesebb történt, minthogy

a baloldali kormányok saját polgáraik ellen fordultak: Gyurcsány Ferencék nyíltan megalázták és ellehetetlenítették a magyar embereket, tönkretéve számtalan magyar család életét.

Itt nemcsak szimplán arról volt szó, hogy a 2010 előtti baloldali kormányok szinte minden lépésükkel a mulitnacionális vállalatoknak kedveztek, hanem arról is, hogy az értelmezhetetlen megszorító intézkedéseiket a társadalom valamennyi része megsínylette.

Közösen tették tönkre Magyarországot: Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és utódja, Bajnai Gordon Forrás: MTI/Kovács Attila

Júniusi cikkünkben végigvettük, a Gyurcsány- és Bajnai-kormányok rendszerszinten zsigerelték ki a magyar családokat, a gyerekeseket, a nyugdíjasokat, és úgy általában mindenkit. Akkoriban ma már elképzelhetetlen kormányzati döntések születtek, aminek következtében a magyar emberek soha nem látott mértékben eladósodtak.

Gyakorlatilag képtelenség felsorolni, hogy 2010 előtt a hatalom milyen változatos eszközökkel próbálta meg a nehezen megtakarított pénzt kiszedni a magyar polgárok zsebéből.

Gyurcsány Ferenc a heti szintű sarcok mellett 2006-ban és 2008-ban is gigantikus megszorító csomagot vezetett be, akárcsak 2009-ben Bajnai Gordon.

Gyurcsány Ferenccel az élen a baloldali kormányok többek között elvettek egyhavi nyugdíjat az idősektől és egyhavi bért a közigazgatásban dolgozóktól és a tanároktól. Nehéz helyzetbe hozták a magyar családokat: az évek alatt megszüntették az otthonteremtési programot, devizahitelek felvételére kényszerítették a magyar családokat, továbbá megszüntették a családi adókedvezményt.

Az egészségügyben is súlyos károkat okoztak, hiszen vállalhatatlan módon kórházakat zártak be, 600 milliárd forintot elvontak a kiemelten fontos területről, 16 ezer aktív kórházi ágyat számoltak fel, valamint hatezer egészségügyi dolgozót bocsátottak el.

A megszorítások az élet minden területére kiterjedtek, amit jól mutat, hogy a baloldali kormányok alatt háromszorosára emelkedett a gáz, és kétszeresére az áram ára, valamint 16 százalékról 19-re növekedett a társasági adó.

"Soha többet nem fordulhat elő ilyen"

A kérdés azért vált aktuálissá, mert a 2010 előtti elit jól érzékelhetően ismét hatalom-visszatérési kísérletbe kezdett.

Bár kormányzása totális csőd volt, 12 évvel a kormányváltás után még mindig ott tart a baloldal, hogy Gyurcsány Ferenc vezeti. A bukott kormányfő ugyanis totális kontroll alatt tartja szövetségeseit, és egy személyben hozza meg a stratégiailag fontos döntéseket, valamint egyedül választja ki az egyéni indulókat és a miniszterelnök-jelöltet a parlamenti választás előtt. Másképp fogalmazva: 2010 óta a baloldal - a különféle próbálkozások ellenére - a legkevésbé sem tudott megújulni, ugyanazok a politikusok mondják ki a végső szót, mint akkor.

A magyar társadalom azonban még élénken emlékezik a 2010 előtti kormányzati ámokfutásra, éppen ezért Gyurcsány Ferenc egy speciális trükkhöz folyamodott: régi emberét, Karácsony Gergelyt tolta előtérbe.

A főpolgármester a bukott miniszterelnök egyik legrégebbi segítője. Mint ismert, Karácsony Gergely a Gyurcsány-rendszer nagy nyertesei közé tartozott: ebben az időszakban a Miniszterelnöki Hivatal (MEH) politikai tanácsadójaként kimagasló fizetést vihetett haza, nem mellesleg családi cégével sorra nyerte az állami megbízásokat. Arról nem is beszélve, hogy a Mediántól, ahol kutatási igazgató volt, szintén komoly összegeket kapott. Ez is azt mutatja, hogy

Karácsony Gergely szerves része volt Gyurcsány Ferenc rendszerének, ahol mindennaposak voltak a megszorítások, és magyar családok százezrei mentek tönkre.

Éppen ezért Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azzal indokolta a Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! elnevezésű petíció elindítását, hogy "Gyurcsány Ferenc a szereplők mögé bújva újra hatalomra akar kerülni".

Éppen ezért a nagyobbik kormánypárt azokat, akik nem akarják, hogy "újra hazudjanak reggel, éjjel és este, akik nem akarják, hogy Gyurcsány újra lovasrohamot vezényeljen a saját honfitársai ellen, vagy szemeket lövessenek ki, akik nem akarják, hogy fizetőssé tegyék az egészségügyet", arra biztatja, hogy támogassák a kezdeményezést.

Nem hagyhatjuk, nem fogjuk engedni, hogy ugyanazok az emberek, akik 2002 és 2010 között tönkretették az országot, hatalomra kerüljenek" - határozta meg a petíció célját a fideszes politikus.