Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Titkolni akarta a balesetet a főnök, nem hívhattak mentőt a sérült munkáshoz

Vágólapra másolva!
A borsodi főnök több munkavédelmi szabályra is fittyet hányt, miután kibérelt egy telephelyet. Amikor egy munkás ezek miatt megsérült, a főnök nem engedte, hogy mentőt hívjanak hozzá, azért, hogy ne derüljön ki, hogy munkabaleset történt - írja a Bors.
Vágólapra másolva!

A borsodi férfi kibérelt egy telephelyet, majd utána semmibe véve több munkavédelmi szabályt is,

alapvető javításokat sem végzett el a területen, ami miatt a telephelyen gödrök és víznyelők alakultak ki, és még világítás sem volt.

Egy nap az állványcsöveket pakoló munkás

védősisak nélkül dolgozott, megcsúszott az egyenetlen padlón és elesett,

majd eszméletlenül feküdt a földön. Az egyik kollégája azonnal odarohant, hogy segítsen, meglátta a férfi véres arcát és azt, hogy nincs magánál. A főnök ekkor ahelyett, hogy azonnal mentőt hívott volna, azt mondta a munkásoknak, hogy azért,

hogy eltitkolja a munkabalesetet, megtiltja nekik, hogy mentőt hívjanak, ezután a sérült férfi szintén ott dolgozó fiát utasította, hogy vigye be haldokló apját a kórházba.

A fiú bevitte apját a kórházba, ahol kiderült, hogy a férfi agyzúzódást és többszörös koponyatörést szenvedett. Az orvosok mindent megtettek a férfi életéért, de másnapra meghalt. A borsodi főnök halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetésért áll kedden a bíróság elé.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről