Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Egy ollóval fenyegetőzve rabolt ki egy utast egy férfi a gödöllői HÉV-en

News Ollóval végezte ki újszülött gyermekét egy nő (18+)
Vágólapra másolva!
Egy ollóval fenyegetőzve rabolt ki egy utast egy 20 éves férfi múlt hét csütörtökön a gödöllői HÉV-en. M. Gábor később azt mondta, már felszálláskor kinézte magának a tinédzsert, akitől elvette a fejhallgatóját. A férfit harminc perc alatt elfogták a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Egymás után néhány percen belül két szemtanú tett bejelentés a rendőrségen december 16-án kora délután, akik a szerelvényen utazva látták és hallották, amint egy férfi kirabolt egy kamaszt - írja keddi közleményében a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ollóval fenyegette meg, ha nem adja át neki a fejhallgatóját, akkor leszúrja. A követelését azzal nyomatékosította, hogy megkérdezte a fiatalt,

30 perc alatt elfogták

Az áldozat félelmében átadta a fejhallgatóját, majd

a 20 éves férfi búcsúzóul azzal fenyegette meg áldozatát, hogy ha szól a rendőröknek, meghal.

Ezután a társával együtt leszállt a szerelvényről a kerepesi megállónál.

A kistarcsai járőrök a hely- és személyismeretüknek köszönhetően a megállótól nem messze, 30 perc alatt felkutatták a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható két férfit, majd miután megtalálták egyikük ruhájában az elrabolt fejhallgatót és az elkövetéshez használt ollót is, elfogták és előállították őket a Gödöllői Rendőrkapitányságra.

Az ollóról azt mondta, hogy fodrászkodáshoz kell

A rendőrség közleménye szerint a 20 éves, tiszakécskei M. Gábor kihallgatásán beismerte a terhére rótt bűncselekményt. A férfi azt is elmondta, hogy

már felszálláskor kinézte magának a fülhallgatós tinédzsert.

Kés helyett azért tartott magánál ollót, mert így a rendőrök kérdésére előre kitalált válasszal tudott szolgálni: fodrászkodáshoz kell.

Drégelypalánki társa először testvére adatait adta meg, mint kiderült, az ellene kiadott elfogatóparancs következményeit akarta ily módon elkerülni. Valódi személyazonossága azonban így is kiderült, így neki hamis vád és közokirat-hamisítás bűncselekményekkel is számolnia kell. Ő a kihallgatásán állította, „látta, hogy a gyerek odaadja a fejhallgatót, utána pedig leszállt, de azt gondolta, hogy ismerik egymást".

A Gödöllői Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az azóta letartóztatott M. Gábor ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének, 23 éves társa ellen bűnpártolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről