Hidvéghi Balázs: Az illegális migrációt meg kell állítani – videó

Grodno, 2021. november 15. Az Európai Unióba igyekvő migránsok a lengyel határnál, a kuznicai átkelőnél, a fehéroroszországi Grodno környékén 2021. november 15-én. Az Európai Unió külügyminiszterei november 15-én újabb szankciókat határozhatnak el a fehérorosz vezetés ellen, amiért feltételezések szerint az országba csábítja a migránsokat, hogy onnan Lengyelország és az Európai Unió területére menjenek át illegálisan. MTI/AP/BelTA/Okszana Mancsuk
Vágólapra másolva!
Az Európai Unió Bírósága kedden kihirdetett ítéletével a törvények fölé emelte az illegális migrációt menedzselő Soros-szervezeteket, ameddig azonban nemzeti kormány van Magyarországon, addig az illegális migráció kérdésében álláspontja változatlan: az illegális bevándorlást meg kell állítani – jelentette ki Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő szerdán.
Vágólapra másolva!

Hidvéghi Balázs a közösségi oldalára feltöltött videóüzenetében felidézte: az Európai Unió luxemburgi székhelyű bírósága ítéletében arra az álláspontra helyezkedett, hogy a magyar Stop Soros-törvénycsomag ellentétes az uniós joggal.

– hangsúlyozta.

Az Európai Unióba igyekvő migránsok a lengyel határnál, a kuznicai átkelőnél, a fehéroroszországi Grodno környékén, 2021. november 15-én Forrás: MTI/AP/BelTA/Okszana Mancsuk

Az EP-képviselő hozzátette: a magyar Országgyűlés által 2018 júniusában elfogadott törvénycsomag azt mondja ki, hogy az illegális, azaz törvénysértő migráció szervezése, segítése, finanszírozása bűncselekmény, tehát büntethető. Hidvéghi emlékeztetett rá, hogy

a törvény elfogadásakor a teljes magyar bevándorláspári baloldal, az Európai Bizottság és a Soros-hálózat össztüzet zúdított a magyar kormányra, és a törvény visszavonását akarta elérni.

Elmondta, legutóbb

Márki-Zay Péter, a baloldal miniszterelnök-jelöltje külön videófelvételen beszélt arról, hogy a migráció jó dolog.

A kormány azonban nem engedett a kérdésben, a magyarok többször és világosan elmondták a véleményüket, és végül az ügy az Európai Unió Bíróságára jutott.

– emelte ki Hidvéghi Balázs.

Az EP-képviselő kijelentette:

Hangsúlyozta továbbá: az ítéletet, ahogyan az uniós bíróság korábbi ítéleteit is, Magyarország tudomásul veszi. Leszögezte ugyanakkor, hogy ameddig nemzeti kormány van Magyarországon, addig az illegális migráció kérdésében álláspontja változatlan marad:

az illegális bevándorlást meg kell állítani.

– fűzte hozzá végezetül Hidvéghi Balázs.

A videó alább tekinthető meg.