A baloldal elvette, az Orbán-kormány visszaadja a 13. havi nyugdíjat

nyugdíjas, nyugdíjkorrekció
Vágólapra másolva!
Visszaadjuk a teljes 13. havi nyugdíjat - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz vasárnapi kongresszusán. A Fidesz-kormány válságkezelő politikája nem a megszorításokról és az adóemelésekről szól, hanem a támogatásokról, erről beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter.
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap, a Fidesz kongresszusán bejelentette, hogy az eredeti tervekkel ellentétben nemcsak kétheti, hanem

teljes havi 13. havi nyugdíjat kapnak az idősek.

A miniszterelnök korábban is megemlítette már, hogy mindent megtesz azért, hogy jövőre már a teljes összeget ki tudják fizetni. Így két év alatt vissza tudták építeni a juttatást, amit a 2010 előtti baloldali kormányok vettek el a nyugdíjasoktól. Ráadásul

idén a nyugdíjasok rekordösszegű nyugdíjprémiumot is kapnak, a bankszámlákra már meg is érkezett a pénz.

Novák Katalin pénteki YouTube-videójában leszögezte:

a kormány azért tud nyugdíjprémiumot adni, mert a gazdaság, a magyar emberek teljesítménye ezt lehetővé teszi. A nyugdíjprémium idén minden eddiginél magasabb összegű, és mindenki - az alacsonyabb nyugdíjban részesülők is - a maximális 80 ezer forintot kapja meg.

A kormány támogatja az időseket és a családokat

Először tavaly áprilisban jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, hogy

a család- és nyugdíjasvédelmi program keretein belül négy részletben visszaépítik a 13. havi nyugdíjat, amit még 2010 előtt a baloldali kormányok vettek el az idősektől. Az eredeti tervek szerint négy év alatt, négy részletben, minden évben plusz egy-egy heti nyugdíj kifizetésével építették volna vissza a juttatást.

Az első részletet, egyheti nyugdíjat idén januárban már megkapták az idősek; 2022 év elején a visszaépítés második részlete, most már az egyhavi nyugdíj ötven százaléka érkezett volna. Végül azonban nemcsak ezt, hanem a teljes 13. havi nyugdíj összegét megkapják a nyugdíjasok.

Orbán Viktor kormánya talpra állította a baloldal által csődbe juttatott Magyarországot

Orbán Viktor vasárnapi beszédében feltette a kérdést:

A kormányfő azt válaszolta: világos célok nélkül nincs sikeres kormányzás, sikeres ország, és békében, boldogan élő nemzet sem. Kiemelte, hogy

egy csődbe juttatott országot vettek át akkor a szocialistáktól. Talpra állították az országot, és megindították felfelé.

– folytatta.

A mi teljesítményünk az elvégzett munka. A liberálisoké az, hogy liberálisok. Igaz, hogy csődbe vitték az országot, hogy a Városházát is eladják, hogy semmilyen teljesítményt nem tudnak felmutatni, csak büszke liberálisok, és meg akarják mutatni, hogyan kell gondolkodni.

Orbán Viktor úgy véli:

Teljes 13. havi nyugdíj, fiatalok szja-mentessége, családok visszakapott adója, béremelések

Orbán Viktor elmondta, hogy

KIFIZETIK A TELJES 13. HAVI NYUGDÍJAT,

20 százalékkal nő az ápolók és a kulturális dolgozók bére, a családok visszakapják a befizetett adójukat, és a 25 éven aluliaknak nem kell szja-t fizetniük jövőre.

- mondta a miniszterelnök.

Gyurcsányék csak elvettek az idősektől is

2009. március 13-án nyújtották be az Országgyűlésnek a 13. havi nyugdíj elvételéről szóló törvényt, sőt az egyhavi nyugdíj megszüntetése mellett a korhatárt is felemelték. Ekkor még Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök.

Gyurcsány Ferenc azonban nemcsak a beterjesztő miniszterelnökeként vett részt a 13. havi nyugdíj felszámolásában, hanem meg is szavazta azt az MSZP-frakció tagjaival együtt 2009 májusában.

GYURCSÁNY FERENC ÉS KORMÁNYA AKKOR 2,4 MILLIÓ NYUGDÍJASTÓL VETTE EL A 13. HAVI NYUGDÍJAT.

A Fidesz szerint, ha a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldalon múlna, se nyugdíjprémium, se rezsicsökkentés nem lenne. A nyugdíjasoktól Gyurcsányék mindig csak elvettek; a legnagyobb válságban sem segítették az időseket, hanem

• elvettek tőlük egyhavi nyugdíjat,

• háromszorosára emelték a gáz árát és duplájára az áram árát,

• vizitdíjat és kórházi napidíjat akartak velük fizettetni.

A Fidesz-KDNP kormányzása óta az idősek megélhetését rezsicsökkentés segíti, Európa legalacsonyabb energiaárait fizetik, és a gazdasági növekedésből is egyre jobban részesülnek a magyar nyugdíjasok: éppen 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot "fizetünk nekik és visszaépítjük a 13. havi nyugdíjat is"

- hangsúlyozták a közleményükben. Hozzátették:

Ha a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldalon múlna, akkor se nyugdíjprémium, se rezsicsökkentés nem lenne. Beismerték, hogy eltörölnék a rezsicsökkentést és a plusz egyhavi nyugdíjat is. Nyugdíjprémium se lenne, mert a baloldal a gazdaságot is újra tönkretenné.