Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Ennyivel több benzint lehet venni az átlagkeresetből - videó

A Mol Nagykőrösi úti üzemanyagtöltő-állomása Gyálon. A kormány ettől a naptól 480 forintban maximálta a benzin és a gázolaj literenkénti árát három hónapra
Vágólapra másolva!
2008 novemberében egy havi átlagkeresetből 465 liter 95-ös benzint tudtunk volna megvásárolni, idén, ugyanebben az időszakban pedig 594 litert - közölte az Alapjogokért Központ.
Vágólapra másolva!

2021 novemberében 130 literrel több benzint lehet megvásárolni egy havi átlagkeresetből, mint a Gyurcsány-Bajnai kormányok legjobb évében - szerepel az Alapjogokért Központ legújabb videójában. 2008 novemberében egy havi átlagkeresetből 465 liter 95-ös benzint tudtunk volna megvásárolni, idén, ugyanebben az időszakban pedig 594 litert.

Az intézet szerint ugyan az olajpiac változékonysága időről időre nehézséget okoz a magyar háztartásoknak az emelkedő benzinárak miatt, a jövedelmek emelkedése következtében az áremelkedés egyre kevésbé megterhelő.

A várakozások szerint az intézkedés közvetett hatásai is kedvezők lesznek, mert az mérsékli a vállalatok termelési költségeit, így azok nem lesznek rákényszerítve a végfogyasztói árak növelésére.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről