Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A magyar Soros-blogok Brüsszel támogatásával építik ki az internetes cenzúrát

Soros György
Hungarian-born US investor and philanthropist George Soros delivers a speech on the sideline of the World Economic Forum (WEF) annual meeting, on January 23, 2020 in Davos, eastern Switzerland. (Photo by FABRICE COFFRINI / AFP)
Vágólapra másolva!
Nemrég kiderült, hogy a Magyar Jeti Zrt. az AFP hírügynökséggel közösen, és az Európai Bizottság támogatásával indít tényellenőrző oldalt. A vállalat többek között olyan baloldali, Soros Györgyhöz erősen kötődő blogok kiadója, mint a 444 vagy a Qubit.
Vágólapra másolva!

A 444 nevű Soros-blog nemrég beszámolt róla, hogy "az Európai Bizottság támogatásával magyar nyelvű tényellenőrző oldalt indít a Magyar Jeti Zrt. a francia AFP hírügynökséggel együttműködve. "A baloldali álhírgyár felidézte, hogy az Európai Bizottság 2020-ban indította el az Európai Digitális Média Obszervatóriumot, amelynek egyik fő célja a dezinformáció terjedésének megállítása.

Március elején Magyarországon is elindult egy hasonló kezdeményezés, akkor a Facebook tényellenőrző programját vetették be, amely az AFP bevonásával jött létre. Ismert, hogy a világ legnagyobb közösségi oldala az elmúlt években egyre keményebben lép fel a platformján fellelhető jobboldali és konzervatív tartalmakkal szemben, valóságos cenzorként tevékenykednek.

Ebben pedig éppenséggel az az AFP segít nekik, amely most a magyar Soros-bogokkal, Brüsszel támogatásával kötött szövetséget, hogy egy hasonló cenzori rendszert építsen ki.

A 444 egyik blogbejegyzése is megerősíti, hogy "az első hazai, dedikáltan tényellenőrző szerkesztőség tagjait az ilyen központokat több országban is működtető, a területen jelentős tapasztalatokkal rendelkező AFP munkatársai képzik majd".

Soros György Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

A Facebooknál működő tényellenőrzést nyugodtan lehet cenzúrának nevezni. Az oldal munkatársai egy rejtett kamerás videóban maguk is bevallották, hogy gyakran csak azért törölnek le tartalmakat, mert azok konzervatívak vagy jobboldaliak. Magyarországon ráadásul a márciusi bevezetés óta csupán egyetlen újságíró felügyeli a Facebook tényellenőrző folyamatait, vagyis az ő kezében van, hogy mi igaz és mi hamis, mit láthatnak az emberek és mit nem.

A Magyar Jeti Zrt. bejelentése azt jelenti, hogy Magyarország egyetlen tényellenőrző oldalát egy radikális baloldali propagandistákból álló testület fogja felügyelni, akik szabadon dönthetnek majd arról, hogy szerintük mi számít álhírnek, és mi az, ami lefedi a valóságot.

Mindez a baloldali cenzúrát a közösségi oldalak világából átemelné a hétköznapokba is, hiszen jelenleg nincs más hasonló magyar nyelvű felület, vagyis az emberek csak a Soros-blogok tényellenőrző oldaláról tudnának tájékozódni.

Kifejezetten vészjósló az is, hogy mindezt röviddel a 2022-es választások előtt jelentették be. Azzal pedig, hogy Brüsszel, valamint a Facebook-cenzúrát irányító AFP is az ügy mellé állt, tisztán látszik, hogy a globalista baloldal terve a 2022-es magyar választások befolyásolása. Tovább fokozza az aggályokat, hogy Brüsszel egy olyan cégre bízza a dezinformáció felügyelését, amely bizonyítottan álhíreket terjeszt.

Egyre nyilvánvalóbb, hogy Brüsszel befolyásolni akarja a 2022-es választásokat Forrás: MTI/EPA/Pool/Francisco Seco

Korábban az Origo is beszámolt róla, hogy 2020 decemberében a 444 nevű Soros-blog azt az álhírt terjesztette, hogy majd, amikor már lesz vakcina, akkor sem lehet választani. Egy évvel korábban pedig úgy írtak múlt időben Novák Katalin beszédéről, hogy az a beszéd még el sem hangzott. Arról is beszámoltunk, hogy miközben Uj Péter, a Soros-blog főszerkesztője folyamatosan koldul, és azt a látszatot kelti, hogy csupán az olvasói támogatásból él, addig Soros György amerikai tőzsdespekuláns tömi őket, és mindezek tetejében a főszerkesztő luxuskörülmények között lakik Budaörsön.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről