Kamerafelvételen látta meg az apa, hogy a bedrogozott sofőr halálra gázolta a lányát

illusztráció
Vágólapra másolva!
Két szabályosan közlekedő biciklist gázolt el egy bedrogozott szlovák sofőr hétfő hajnalban, majd mintha mi sem történt volna, teljes gázzal továbbhajtott. Egyikük, egy fiatal kézilabdázó lány, olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. Az apja a térfigyelő kamerák felvételei alapján ismerte fel a születésnapjára kapott bicikli alapján. A másik, egy kétgyerekes apa élete még veszélyben van.
Vágólapra másolva!

Alig két óra különbséggel gázolt el két, a biciklissávban közlekedő kerékpárost egy szlovák férfi még hétfőn - a balesetről az Origo is írt. A 20 éves Viktória azonnal meghalt, míg a kétgyerekes családapa, László gerincsérülésével az életéért küzd.

A fiatal lány a Győr-Moson-Sopron megyei Jánossomorján dolgozni indult hajnalban, amikor a férfi elütötte. Szabályosan közlekedett,

alig pár háztömbre járt otthonról, amikor a fekete terepjáró halálra gázolta. A sofőr meg sem állt. Alig egy óra múlva egy másik biciklist is elütött,

ekkor már Mosonmagyaróváron járt - foglalta össze a baleset körülményeit a Bors.

A fiatal lány édesapja a helyi térfigyelőről tudta meg, mi történt.

- mondta a Borsnak a lány anyja.

20. születésnapjára kapta a biciklit

A fiatal lány

elkötelezett sportoló volt, kézilabdakapusként keményen edzett csapatával.

A Borsnak az ismerősei és a helybéliek mind azt nyilatkozták, hogy kedvelték a mindig mosolygós lányt.

"A Jánossomorja Sportegyesület kézilabda-szakosztálya mély fájdalommal tudatja, hogy kiváló csapattársunk, kapusunk, barátunk, Budai Viktória a mai napon tragikus körülmények közt itthagyott bennünket" – írta közösségi oldalára az egyesület, amely megemlékezést is tartott.

A kétgyerekes apát műteni kellett

"Mindig ki volt világítva a biciklije, még sziréna is volt rászerelve. Szabályosan ment a sávban" - mesélte a lapnak a férfi egyik barátja. Amikor elütötték, éppen a négyéves lányához tartott.

- vélekedett.

László gyerekeinek édesanyja is nyilatkozott a lapnak, de aztán kérte, inkább ne tegyék közzé.

A gázolót az eset után pár órával elfogták, kiderült, hogy bár a kocsit és őt Mosonmagyaróváron találták meg, de szlovák állampolgár, a baleset idején pedig drogozott is. A 35 éves férfit őrizetbe vették.

Címlapi képünk illusztráció.