Brutálisan elverte az élettársát, majd benyugtatózva lefeküdt aludni egy sajószentpéteri férfi

illusztráció
Vágólapra másolva!
A Kazincbarcikai Járási Ügyészség súlyos testi sértés és kapcsolati erőszak miatt emelt vádat egy ötvenes éveiben járó férfi ellen.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint egy férfi 2019 májusától Sajószentpéteren élt az élettársával. Gyakran voltak közöttük nézeteltérések amiatt, mert a férfinek nem volt munkahelye,

de rendszeresen lerészegedett és ilyenkor rátámadt a nőre.

2020 májusa és 2021 májusa között havonta egyszer-kétszer megverte az élettársát. Ököllel ütötte és rugdosta amivel általában kisebb sérüléseket okozott neki. Az egyik ilyen, tavaly június esti veszekedés közben konyhakéssel támadt a nőre.

A nyakán és a hátán szúrta meg, amivel vágott sérüléseket okozott.

Idén tavasszal a férfi megint nagyon részeg volt. Ekkor a nő is ivott egy kis alkoholt. Ezen a májusi délutánon lakásuk konyhájában voltak, amikor a férfi belekötött az élettársába.

Egy kicsorbult tányérral megdobta, amitől a nő nyakán vágott seb keletkezett.

illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az áldozat ki akart menni a konyhából, de az élettársa elé állt, és

ököllel arcon ütötte. A nő a kezeit maga elé emelve próbált védekezni, ez viszont nem sikerült, mert a férfi még négyszer ököllel arcán és mellkasán is megütötte.

A támadás után a férfi nyugtatót vett be és lefeküdt aludni. A nő csak akkor mert lefeküdni, amikor már meggyőződött arról, hogy élettársa elaludt.

A nő nyolc napon túl gyógyuló sérülésekkel került kórházba. Több bordája és az állkapocscsontja is eltört.

Az ügyészek az egyelőre ugyan büntetlen előéletű, de más ügyben már letartóztatás alatt álló férfit börtönben látnák és a közügyektől is eltiltanák.