Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Botrányos múltú pártkatonákat választottak két II. kerületi cég élére

ÖRSI Gergely
Budapest, 2020. február 7. Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere az Ostrom 75 című kiállítás sajtótájékoztatóján az I. kerületi városházán 2020. február 7-én. Közös kiállítással emlékezik Budapest 1944-es ostromára az I., a II. és a XII. kerület önkormányzata. A tárlat február 8-tól 11-ig öt helyszínén, a Kapisztrán téren, az Ördögárok mellett az Akadémia Parknál, a Széll Kálmán téren, a Széna téren és a Városmajorban nyolcvan fényképen mutatja be az ostrom napjait. MTI/Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
Egy korábban antiszemita botrányba keveredő szocialista pártkatonát, valamint a volt SZDSZ-es államtitkár, Horn Gábor szűk köréhez tartozó személyt választottak meg két fontos önkormányzati cég élére a baloldali vezetésű II. kerületben. Az ügy abból a szempontból érdekes, hogy Őrsi Gergely baloldali polgármester korábban szakmai irányítást ígért minden önkormányzati cég esetében.
Vágólapra másolva!

Hosszú évek, évtizedek óta szolgáló pártkatonákat szavazott meg az Őrsi Gergely vezette baloldali többségű II. kerületi testület két önkormányzati cég élére – tudta meg az Origo. A városvezető korábban azt ígérte, hogy a kerületi cégek élén is a szakmaiság és nem pártszempontok fognak számítani.

Antiszemita botrány

A II. Kerületi Városfejlesztő és Beruházás-szervező Zrt. élére Harján Dávid került. Harján az MSZP országos etikai és egyeztető bizottságának a tagja. Harján korábban azzal szerzett országos hírnevet magának, hogy 2014-ben Suchman Tamás antiszemitának nevezte a szocialista politikust. A volt privatizációs miniszter a HírTV-nek akkor arra a kérdésére, hogy azért támadják-e, mert kiáll a zsidóságért az MSZP-n belül, igennel válaszolt. Szerinte - így fogalmazott 2014-ben Suchman -

Harján Dávid szocialista választókerületi elnök ezért nem fogad el semmit, amit ő mond.

A most megválasztott Harján Dávid korábban súlyos antiszemita botrányba keveredett Forrás: mszp.hu

Kifejtette, hogy helyben vitát kezdeményezett erről az elnökségben, de a vezetésből „nem vitték ezt tovább" megyei, illetve országos szintre. Arra a kérdésre, hogy antiszemita nézetek állnak-e a hátterében annak, hogy nem az ő jelöltjeit fogadta el a helyi elnökség, Suchman Tamás úgy reagált, hogy „mit mondjak, ha a Magyarországon a baloldalnak 38 százaléka, akkor Somogynak nulla százaléka?"

Harján a 2014-es országgyűlési választáson az MSZP-Együtt-Párbeszéd-DK közös jelöltjeként a Somogy megyei 3-as körzetben a harmadik helyen végzett 22,91 százalékos eredménnyel.

Horn Gábor emberét nyomták be

A II. Kerületi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. élére a baloldali képviselők E. Vámos Ágnest választották meg. Mindez azért is érdekes, mert információink szerint a szakmai döntőbizottság korábban nem őt javasolta az önkormányzati cég élére.

E. Vámos Ágnes 2019 óta kulturális tanácsadója V. Naszályi Márta I. kerületi baloldali polgármesternek.

Érdekes, hogy információink szerint most függetlenségét hangoztatta, miközben a 2019-es önkormányzati választáson a baloldali pártok támogatásával indult az I. kerületben.

Horn Gábor belobbizta a saját emberét a II. kerületi cég élére? Fotó: Polyák Attila - Origo

E. Vámos korábban az SZDSZ kádertemetőjét, a baráti önkormányzatok megrendeléseiből 1998 óta éldegélő Önkonet Kft.-t irányította, s mint ilyen, maga is a Horn Gábor szellemi hasonmásait összefogó Vendel-kört erősítette.

2002-2010-között a szocialista-szabad demokrata kormányok idején az oktatási minisztériumban különböző posztokon dolgozott.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről