A Jobbik korábbi tagjai megdöbbentek Jakab Péter rendőrterrort mentegető kijelentésén

JAKAB Péter
Budapest, 2021. május 25. Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője felszólal napirend előtt az Országgyűlés plenáris ülésén 2021. május 25-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
A Jobbik korábbi tagjait megdöbbentette, hogy a párt jelenlegi elnöke, Jakab Péter ribilliónak nevezte a 2006-os, drámai eseményeket - írta a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Novák Előd, a párt alapítója úgy fogalmazott, 2006-ot ribilliónak nevezni a magyar ellenállás megcsúfolása. Hangsúlyozta:

a Jobbik a 2006-os események nyomán megerősödött nemzeti radikális ellenállásnak köszönheti parlamentbe jutását, "most mégis a rendőrterror legfőbb irányítója",

Gyurcsány Ferenc vezeti "az elvtelen balliberális szivárványkoalíciót", amelynek a párt is részese.
"Jakab láthatóan arra számít, hogy remélt kormányra kerülésüket az emberek csalódása, utcai tüntetések követik majd, s a jelek szerint a rendőri vezetők cseréjével arra készül, hogy ismét vérbe fojthassák a magunkfajtákat" - vélekedett Novák Előd.

Jakab teljes mértékben elárulta a 2006. őszi nemzeti ellenállás Gyurcsány-kormány ellenében képviselt törekvéseit Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A Magyar Nemzet megszólaltatta Gaudi-Nagy Tamást is, aki szerint Jakab Péter nyilatkozata mind tartalmában, mind nyelvezetében "annak bizonyítéka, hogy teljes mértékben elárulta a 2006. őszi nemzeti ellenállás Gyurcsány-kormány ellenében képviselt törekvéseit". Hozzátette:

a Jakab-féle Jobbik árulási folyamatának betetőzését látja abban, hogy a párt szövetségbe forrt azokkal, akik "ezt a kegyetlen, emberi jogokat sárba tipró és magyarellenes rendszert működtették".

A lap felidézte, hogy a miniszterelnök-jelölti vitában Jakab Péter azt mondta: egy kormányváltás esetén "az első héten minden olyan törvényt és jogszabályt hatályon kívül kell helyezni, ami lehetővé tette a pártállam kiépítését, a pártállam vezetőit pedig meneszteni kell". "A felső vezetésben teljes sorcserét kell végrehajtani, beleértve a rendőri vezetőket is" - idézte a pártelnököt.