Egyre agresszívebbek a Magyarországra érkező migránsok

migránsok ásotthalom
Vágólapra másolva!
Kövekkel és betondarabokkal dobálták a migránsok az őket tetten érő rendőröket, katonákat és szolgálati autójukat az ország több területén is. Minden ilyen alkalommal büntetőeljárás indult az agresszív migránsok ellen.
Vágólapra másolva!

Ásotthalom külterületén szeptember 25-én kétszer is rátámadtak migránsok az őket igazoltató magyar rendőrökre.

Először hajnali háromnegyed 2-kor Szerbia felől négyen dobáltak meg egy rendőrautót 20x30 cm-es betondarabbal és döngölt földdarabokkal.

A rendőrök nem ültek a kocsiban, ezért nem sérültek meg, az autóban viszont anyagi kár keletkezett, a szélvédő bepókhálósodott.

A szeptember 9-én elfogott migránsok Ásotthalomnál Forrás: Police.hu

10 óra 35 perckor Szerbia felől létrán átmászó migránsokra figyeltek fel a rendőrök, úgyhogy azonnal odaindultak.

Amint megérkeztek, a migránsok visszamásztak a létrán Szerbia felé. Feldühödtek, amiért tetten érték őket, ezért

a létrát a rendőrautó szélvédőjének vágták, ami berepedt.

Senki nem sérült meg, de ebben az esetben is anyagi kár keletkezett egy rendőrautóban.

Korábban is voltak hasonló támadások Csongrád-Csanád megyében.

Tavaly nyár végén, egészen pontosan augusztus 30-án, nem sokkal 9 óra után, szintén Ásotthalom külterületén, járőrözés közben két katonát próbált négy migráns fadarabokkal és kisebb kövekkel megdobni,

de nem érték el őket, a szolgálati autójukat viszont eltalálta egy faág. A katonák a támadás kivédése érdekében könnygázt vetettek be, ami elől a migránsok Szerbia felé menekültek. A támadás során senki nem sérült meg.

Szeptember 12-én 15 óra 10 perckor a kerítésnél létrával próbáltak bejutni a migránsok az országba, de tetten érték őket. A dühös férfiak kővel dobálták meg a rendőröket,

akiknek nem esett bajuk, de a honvédségi szolgálati autót ez esetben is eltalálták.

Szeptember 15-én fél 11 előtt négy rendőr járőrözött a két kerítés között Ásotthalomnál, amikor a szerbiai oldalon felbukkant 10-15 migráns. Egy farönköt és köveket kezdtek dobálni a rendőrautó felé,

amit több helyen el is találtak. Az autó szélvédője be is repedt, a jobb oldali tükör letört. Senki sem sérült meg ezúttal sem.

A rendőrök mindegyik ilyen esetben büntetőeljárást indítottak hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Az iratokat pedig mindig a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészségnek küldték.

2021 elejétől egyre több olyan ember van, aki Magyarország schengeni külső határán jogellenesen próbál meg az országba belépni.

Január 1. és szeptember 15. között 74 068 migránst igazoltattak, ami az elmúlt év azonos időszakához képest többszörös növekedést jelent. Akkor ugyanis 22 183 igazoltatott migránst jegyeztek fel - írja a Police.hu.